Μέχρι και 20% ακριβότερα θα στοιχίζει το δίπλωμα οδήγησης για τους ανεμβολίαστους, λόγω των πολλαπλών rapid test που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν.

Μέχρι και 20% ακριβότερα θα στοιχίζει το δίπλωμα οδήγησης για τους ανεμβολίαστους, λόγω των πολλαπλών rapid test που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν.

Δίπλωμα οδήγησης: Οι τακτικές οικονομικής εξόντωσης των μη εμβολιασμένων συνεχίζονται από την κυβέρνηση που συμπεριφέρεται εκδικητικά προς τους πολίτες που υποτίθεται πως υπηρετεί.

Συγκεκριμένα, με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας προκύπτει δυσβάσταχτο κόστος για την απόκτηση ενός διπλώματος οδήγησης, αφού για να μπορέσει κάποιος να φτάσει στις εξετάσεις, πρέπει πρώτα να κάνει 20 υποχρεωτικά μαθήματα, με το κόστος του rapid test να είναι στα 10 ευρώ.

Ο εκπαιδευόμενος (άλλα και ο εκπαιδευτής) είναι υποχρεωμένος από το κράτος να προβαίνει σε ένα rapid test την εβδομάδα, που θα χρειαστεί τόσο στην εκπαίδευση όσο και στις τελικές εξετάσεις. Αυτό σημαίνει πως το τελικό κόστος του διπλώματος οδήγησης μπορεί να εκτιναχθεί μέχρι και κατά 20% !

Βλέπουμε πως η τιμωρητική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι σχεδιασμένη ώστε να απλώσει παντού τον μοχλό του εκβιασμού, αφού δεν έχει αφήσει κανέναν τομέα ανεπηρέαστο. Στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην εστίαση, στη διασκέδαση, στον αθλητισμό, παντού εφαρμόζονται μέτρα που προκαλούν στοχευμένη οικονομική αιμορραγία στους πολίτες που απλά ασκούν τα δικαιώματα τους και για διάφορους λόγους δεν επιλέγουν να εμβολιαστούν.

Το συγκεκριμένο μέτρο προφανώς στοχεύει τους επίδοξους οδηγούς νεαρής ηλικίας, που έτσι κι αλλιώς συνήθως προέρχονται από οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, οπότε μια τεράστια αύξηση της τάξεως του 20% για ένα δίπλωμα οδήγησης, θα προκαλούσε σημαντικό πλήγμα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ασφαλώς την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει αν με αυτό το μέτρο, προκληθεί σημαντική πτώση στα έσοδα των σχολών οδηγών, όπως δεν την ενδιαφέρει και η καταστροφή της εστίασης, της δημόσιας υγείας και πλήθους άλλων κλάδων που ισοπεδώνονται υπό το βάρος των ανούσιων κυβερνητικών αποφάσεων.

Η ουσία της σημερινής κατάστασης είναι πως το κράτος εκβιάζει ανοιχτά, οι βιοπαλαιστές στενάζουν και οι ιδιώτες πλουτίζουν από τα τρελά έσοδα των τεστ που χρησιμοποιούνται για κάθε δραστηριότητα των πολιτών.

Tα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τις σχολές οδηγών και τις εξετάσεις διπλώματος:

Επιτρέπεται η διενέργεια:

– Μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών και περιοδικής κατάρτισης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) μεταφοράς εμπορευμάτων/επιβατών υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου εντός της αίθουσας, και β) διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορωνοϊό COVID-19 για τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές

– Μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) απολύμανση μεταξύ διαδοχικών μαθημάτων των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι και β) διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορωνοϊό COVID-19 για τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές

Επιτρέπεται η διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών και πρακτικών εξετάσεων για απόκτηση Π.Ε.Ι. υπό την προϋπόθεση τήρησης των ακολούθων:

– Με ευθύνη του παριστάμενου εκπαιδευτή η μεταφορά των υποψηφίων από και προς τον χώρο της εξέτασης υλοποιείται τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων και κανόνων περί μεταφοράς επιβατών που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού COVID-19

– α)Για τους υποψήφιους οδηγούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι διενέργεια ελέγχου με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση, β) για τους εξεταστές και εκπαιδευτές που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι διενέργεια ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορωνοϊό COVID-19

– Διενέργεια του ελέγχου των δικαιολογητικών και των ερωτήσεων εκτός του εκπαιδευτικού οχήματος

– Απολύμανση, μεταξύ διαδοχικών δοκιμασιών, των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι

• Ειδικά για τις κατηγορίες AM, Al, Α2 και Α, ο υποψήφιος εξετάζεται φορώντας τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό και ρουχισμό. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει τον προβλεπόμενο επενδύτη (μπουφάν) ή/και παντελόνι, επιτρέπεται η χρήση αντιστοίχως επιαγκωνίδων, επιγονατίδων και επικαλαμίδων της Σχολής Οδηγών, οι οποίες, με μέριμνα του παριστάμενου εκπαιδευτή, απολυμαίνονται υποχρεωτικά πριν από κάθε χρήση

– Ειδικά για τις κατηγορίες AM, Al, Α2 και Α, οι εξεταστής και εκπαιδευτής στο ακολουθούν επιβατικό όχημα κάθονται σε διαγώνια θέση, προς διασφάλιση της μέγιστης δυνατής απόστασης μεταξύ τους

• Σε όλες τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, καθώς και στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ανωτέρω περιπτώσεων οι πλήρως εμβολιασμένοι εξεταστές και εκπαιδευτές, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο εξεταστές και εκπαιδευτές, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, καθώς και οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο εκπαιδευόμενοι και εξεταζόμενοι απαλλάσσονται από τη διενέργεια ελέγχου με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορωνοϊό COVID-19.