ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριτοκοσμικές εικόνες στο «Αττικόν»: Κλινική «φάντασμα» η Ουρολογική – Δεκάδες ράντζα στην εφημερία

Παραμένουν τα ράντζα στις εφημερίες - Στο Αττικόν μια ολόκληρη κλινική έχει αχρηστευτεί και έχει μετατραπεί σε κοιτώνα γιατρών όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ
Τριτοκοσμικές εικόνες στο «Αττικόν»: Κλινική «φάντασμα» η Ουρολογική – Δεκάδες ράντζα στην εφημερία

«Αττικόν»: Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλά για φαντασιακά «κατορθώματα» στον τομέα της Υγείας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφημίζει προεκλογικά πως η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελεί βασική του προτεραιότητα για τη νέα τετραετία, η κατάσταση που περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ ενδεικτικά για το Αττικό Νοσοκομείο, αποτυπώνουν την τραγική πραγματικότητα στον χώρο της δημόσιας Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του, επιχείρησε να δικαιολογηθεί για τις τριτοκοσμικές εικόνες των δημόσιων νοσοκομείων, λέγοντας πως στην κυβέρνηση έπαιζαν συνεχώς «άμυνα», λόγω της πανδημίας και άρα δεν μπορούσαν να γίνουν οι βελτιώσεις που ήθελε. Όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει, καθώς έχει περάσει παραπάνω από 1 έτος από τότε που η πανδημία πέρασε σε φάση ύφεσης, κι όμως η κατάσταση των νοσοκομείων βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Άρα την πραγματική… άμυνα την παίζουν οι ασθενείς που απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία, γιατί δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και αν θα εξυπηρετηθούν.

Τα ράντζα συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τους χώρους των νοσοκομείων, οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν τεράστιες, οι υποδομές σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν τριτοκοσμικές και οι παραιτήσεις γιατρών συνεχίζονται. Και επιπλέον, αντί να γίνονται προσλήψεις σε ειδικότητες που λείπουν από το ΕΣΥ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να κάνει «πασπαρτού» όσους γιατρούς έχουν απομείνει με το άθλιο μέτρο της «εφημερίας τομέα», που ευτυχώς πήγε «πίσω» μετά από την κατακραυγή από ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και τη συντριπτική πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου.

Όσον αφορά τα ράντζα, όπως μεταφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Χθες εφημέρευε το Αττικό Νοσοκομείο. Ανέπτυξε ως συνήθως δεκάδες ράντζα. Πάλι καλά που σήμερα πρωί είναι 55 ράντζα και όχι περισσότερα. Εκεί φθάσαμε να θεωρούμε τα 55 ράντζα λίγα».

Δυστυχώς αυτό το μπάχαλο των ράντζων είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στις εφημερίες των νοσοκομείων, που μπορεί μεν να μην πρωτοεμφανίστηκε το 2019, άλλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα για να τη βελτιώσει. Το αντίθετο μάλιστα. Με τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα νοσοκομείων, άλλα και τις ανύπαρκτες προσλήψεις, το πρόβλημα επιδεινώθηκε.

Τι γίνεται όμως με την ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν»; Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, εκεί υπάρχουν εικόνες κατάρρευσης. Ανοργανωσιά, προχειρότητα και συνθήκες λειτουργίας που φανερώνουν πλήρη εγκατάλειψη από το κράτος:

«Είναι κλινική φάντασμα 33 κλινών. Χθες και σε κάθε εφημερία εισήχθησαν ασθενείς με σοβαρά ουρολογικά προβλήματα. Και πού νοσηλεύονται; Σε ράντζα στους διαδρόμους διαφόρων κλινικών. Επίσης έχουν παραχωρηθεί στην ουρολογική κλινική πέντε κλίνες από την Νευροχειρουργική κλινική. Ο καθηγητής ουρολογίας διευθυντής της κλινικής σηκώνει τα χέρια ψηλά και ζήτησε τη παρέμβασή μας. Υπηρετούν στο ΑΤΤΙΚΟ άριστοι γιατροί και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «η κλινική εδώ και πολλά χρόνια έχει μετατραπεί σε κοιτώνες των γιατρών. Απαραίτητοι οι κοιτώνες, αλλά δεν θα έπρεπε να φροντίσουν να φτιαχτεί ένας άλλος χώρος για κοιτώνες των γιατρών; Έχουν κλείσει μια ολόκληρη κλινική και μετά αναρωτιούνται για τα ράντζα».

«Επίσης δεν μπορεί το ΑΤΤΙΚΟ να μην έχει τμήμα λιθοτριψίας για να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή. Δεν διαθέτει λιθοτρίφτη. Μόνο δύο νοσοκομεία διαθέτουν», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας εικόνες από το Αττικό.

Στην κυβέρνηση μπορεί να δίνουν εντυπωσιακές υποσχέσεις για το μέλλον της Υγείας, άλλα το χάος που παραδίδουν μετά από μία τετραετία, τις ακυρώνει εντελώς.

Παραμένουν τα ράντζα στις εφημερίες - Στο Αττικόν μια ολόκληρη κλινική έχει αχρηστευτεί και έχει μετατραπεί σε κοιτώνα γιατρών όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Παραμένουν τα ράντζα στις εφημερίες - Στο Αττικόν μια ολόκληρη κλινική έχει αχρηστευτεί και έχει μετατραπεί σε κοιτώνα γιατρών όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τριτοκοσμικές εικόνες στο «Αττικόν»: Κλινική «φάντασμα» η Ουρολογική – Δεκάδες ράντζα στην εφημερία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.