ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TurkAegean: Αδιανόητο – Συνεχίζεται κανονικά η χρήση του – Αφωνία από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση για την απίστευτη πρόκληση της Τουρκίας με το Turkaegean
TurkAegean: Αδιανόητο – Συνεχίζεται κανονικά η χρήση του – Αφωνία από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Απίστευτο όμως άκρως αληθινή είναι η είδηση πως το TurkAegean όχι απλά δεν αποτελεί παρελθόν μετά το ιστορικό κάζο της Κυβέρνησης αλλά συνεχίζεται κανονικά η χρήση του, προκαλώντας αφωνία στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε μια μάταιη προσπάθεια να υποβαθμίσει την εθνική ντροπή του Turkaegean μιλώντας για… «εθνικιστικές υπερβολές» όμως η πραγματικότητα τον… «προσγειώνει» κάπως απότομα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερώτηση βουλευτών οι οποίοι ζητούν απαντήσεις, υποστηρίζουν ότι το απαράδεκτο σήμα TurkAegean εξακολουθεί
να χρησιμοποιείται και τα αρμόδια υπουργεία σιωπούν ή αποσείουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν.

Μάλιστα, κανένα αρμόδιο όργανο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της ένστασης για ακύρωση του σήματος και δεν έχει ενημερώσει επίσημα για τις ενέργειές του ως προς αυτό.

TurkAegean: Αδιανόητο – Συνεχίζεται κανονικά η χρήση του – Αφωνία από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Σύμφωνα πάντα με τους βουλευτές, το υπουργείο Εξωτερικών ουδέποτε απάντησε στην ερώτηση που κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή ενώ σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων EUTM η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EU1P0) έχει εγκρίνει τη δυνατότητα χρήσης από την Τουρκία ως εμπορικού σήματος της λέξης TurkAegean Τουρκικό Αιγαίο.

Οι βουλευτές ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Εξωτερικών μεταξύ άλλων να ενημερωθούν για το ποιες νομικές ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάκληση της χρήσης εντός της Ε.Ε του σήματος TurkAegean καθώς και για τις οδηγίες που δόθηκαν από την κυβέρνηση στις ελληνικές διπλωμαπκές Αρχές για αποτροπή της χρήσης του όρου TurkAegean.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επιλέγει να μην δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις επί του θέματος και απλά να αρκείται στο να υποβαθμίζει την απίστευτη πρόκληση με το TurkAegean!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «TurkAegean: Αδιανόητο – Συνεχίζεται κανονικά η χρήση του – Αφωνία από τον Άδωνι Γεωργιάδη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.