ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βόμβα» στο τείχος ανοσίας από Γιαμαρέλλου: 3,5 εκατ. πολίτες θα είναι σαν ανεμβολίαστοι ως τη Πρωτοχρονιά!

Η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου, ισχυρίστηκε πως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμένοι θα είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι από τον ιό, λόγω παρέλευσης 6μήνου από τη δεύτερη δόση!
«Βόμβα» στο τείχος ανοσίας από Γιαμαρέλλου: 3,5 εκατ. πολίτες θα είναι σαν ανεμβολίαστοι ως τη Πρωτοχρονιά!

Βόμβα στο αφήγημα της αποτελεσματικότητας των δυο δόσεων που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα «μας έβγαζαν από το τούνελ της πανδημίας», έριξε η Ελένη Γιαμαρέλλου.

Η γνωστή καθηγήτρια Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, παρουσίασε έναν νέον όρο που προέκυψε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Ο όρος αυτός είναι: «ανενεργοί εμβολιασμένοι». H κα. Γιαμαρέλλου καταθέτοντας την άποψη της σε τηλεοπτικό κανάλι, ισχυρίστηκε πως οι λόγοι που καλπάζει το 4ο πανδημικό κύμα είναι δύο.

Γιαμαρέλλου: «Εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται σαν ανεμβολίαστοι», μετά το εξάμηνο

Ο πρώτος λόγος είναι γιατί ο ρυθμός των νέων εμβολιασμών έχει μειωθεί κατά πολύ. Ο δεύτερος  – σύμφωνα με τη κα. Γιαμαρέλλου – είναι το ότι έχουμε τους λεγόμενους ανενεργούς εμβολιασμούς. Τέτοιοι θεωρούνται όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου και έφτασαν στους 6 μήνες, οπότε και η δραστικότητα του εμβολίου είναι από ελάχιστη ως μηδαμινή.

Η καθηγήτρια είπε χαρακτηριστικά, πως αυτοί οι άνθρωποι «συμπεριφέρονται σα να είναι ανεμβολίαστοι». Ασφαλώς αυτό το στοιχείο έρχεται σε άμεση σύγκρουση με το αφήγημα που είχε στηθεί από την κυβέρνηση για πολλούς μήνες, όπου στελέχη μιλούσαν για επιστροφή στην κανονικότητα και «τέλος της πανδημίας». Οι πολίτες εξαπατήθηκαν από δηλώσεις που ήταν περισσότερο ευχολόγια, παρά βασισμένες στη σκληρή πραγματικότητα.

Η κα. Γιαμαρέλλου προχώρησε όμως σε αποκάλυψη που ταράζει ακόμα περισσότερο τα νερά της επίπλαστης κανονικότητας:

Όπως είπε: «Αυτή τη στιγμή έχει υπολογιστεί από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου – δηλαδή έναν μήνα μπροστά μας – υπάρχουν περίπου 3,5 εκατομμύρια ανθρώπων οι οποίοι θα συμπεριφέρονται σαν ανεμβολίαστοι. Άρα επιμένουμε και λέμε εμβολιαστείτε οι ανεμβολίαστοι, άλλα πρέπει συνέχεια να λέμε πηγαίνετε να κάνετε την τρίτη δόση, εσείς που είστε εμβολιασμένοι με τις δυο δόσεις».

Και μάλιστα πρόσθεσε πως: «Ένα ποσοστό από τους εμβολιασμένους που πεθαίνουν είναι αυτοί που ξεπέρασαν τους 6 μήνες».

Βλέπουμε λοιπόν πως επιβεβαιώνεται από όλο και περισσότερους ειδικούς, η περιορισμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων, άλλα και το πώς προλειαίνεται το έδαφος για να καταστεί υποχρεωτική η τρίτη δόση από την κυβέρνηση.

Και αν μέχρι τον Δεκέμβριο φτάσουμε να έχουμε 3,5 εκατομμύρια απροστάτευτους πολίτες, τότε πως ακριβώς μπορεί να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας; Κάτι για το οποίο μιλούσαν ακατάπαυστα «ειδικοί» και πολιτικοί (και ο ίδιος ο πρωθυπουργός), παρουσιάζοντας το ως μόνιμο στόχο; Η κατάσταση περιγράφεται σαν μια κλεψύδρα που από τη μια γεμίζει μερικώς, και από την άλλη συνεχώς… αδειάζει.

Πέρα από τις πολιτικές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας, ο κορονοϊός φαίνεται πως συνεχίζει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.

Πέρα από τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους, εισάγεται και μια τρίτη «κατηγορία» πολιτών, οι ανενεργοί εμβολιασμένοι. Πολίτες δηλαδή που αν δεν ανανεώσουν τη δόση, θα χάνουν τα υποτιθέμενα «προνόμια» που μοιράζει η κυβέρνηση. Θα χάνουν δηλαδή συνταγματικές ελευθερίες που εξ’ ορισμού ισχύουν για όλους πολίτες ανεξαιρέτως.

Το θέμα είναι πως οι εμβολιασμένοι πολίτες έκαναν τα εμβόλια, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε ένα κράτος που τους υποσχόταν κανονικότητα. Και σήμερα τους παρουσιάζει ένα θολό τοπίο με άγνωστο αριθμό δόσεων και… ημερομηνία λήξης δικαιωμάτων.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Βόμβα» στο τείχος ανοσίας από Γιαμαρέλλου: 3,5 εκατ. πολίτες θα είναι σαν ανεμβολίαστοι ως τη Πρωτοχρονιά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.