Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται το Σεβεροντόνετσκ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται το Σεβεροντόνετσκ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καθώς ο πόλεμος συμπληρώνει τέσσερις μήνες, επικεφαλής της πόλης του Σεβεροντονιέτσκ ανακοίνωσε ότι η πόλη βρίσκεται πλήρως υπό την ρωσική κατοχή.

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα σκληρών μαχών, ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Στριούκ έκανε γνωστή την υποχώρησή του από την πόλη η οποία αριθμούσε 100.000 κατοίκους. «Η βιομηχανική περιοχή του Σεβεροντονέτσκ και το αεροδρόμιο απελευθερώθηκαν πλήρως», δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο.

Πρόσθεσε ότι «ένα από τα δύσκολα σημεία της ουκρανικής άμυνας δεν κράτησε πολύ».

Οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο Αζότ για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς έχουν αρχίσει να βγαίνουν.  Μάλιστα, η συγκεκριμένη κατάληψη έχει μεγάλη σημασία για τη Ρωσία, καθώς πρόκειται για την προσωρινή πρωτεύουσα της περιφέρειας Λουγκάνσκ.

Φυσικά, σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις, ακόμα και ο Α. Παπαχελάς στο φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ παραδέχτηκε πως απέτυχαν αυτές που στήριξε με πάθος ο Κ. Μητσοτάκης, εκθέτοντας την χώρα.

Την ίδια ώρα, η παγκόσμια ανησυχία επικεντρώνεται στην επισιτιστική κρίση με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προειδοποιεί για επικείμενη έλλειψη τροφίμων.