Τουρκία: Ο Ερντογάν βγάζει χρήματα στο εξωτερικό για να διαφύγει;

Μια... ωραία ατμόσφαιρα επικρατεί στην Τουρκία

Τουρκία: Μήνυση κατά του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καταθέτει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του CHP έκανε λόγο για σχέδιο απόδρασης του προέδρου της γειτονικής χώρας στο εξωτερικό, σε περίπτωση εκλογικής ήττας.

Μάλιστα, ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι ο Ερντογάν έχει διακινήσει λαθραία χρήματα εκτός Τουρκίας.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν σοκ στη γειτονική χώρα, η οποία έχει ανοίξει συζήτηση για πρόωρες εκλογές, με τον σημερινό πρόεδρο να βρίσκεται πίσω σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, από τη στιγμή που ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι ο σουλτάνος έχει μεταφέρει 1.500.000.000 λίρες στις ΗΠΑ (από ιδρύματα-βιτρίνες), ο απλός λαός που παλεύει με την οικονομική κρίση, έχει γίνει ακόμα πιο ευερέθιστος.

«Κύριε Ερντογάν πες μας ποιο μέλος της οικογένειάς σου διαχειρίζεται αυτά τα εκατομμύρια των τουρκικών ιδρυμάτων και ποιο μέλος της οικογένειάς σου παραλαμβάνει και διαχειρίζεται τα εκατομμύρια δολάρια που του στέλνουν από αυτά τα ιδρύματα;» ρώτησε ευθέως ο επικεφαλής του CHP τον Τούρκο πρόεδρο.

Όλα συνηγορούν σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη γειτονική χώρα και κάθε προσπάθεια του καθεστώτος για επιβίωση πέφτει στο κενό.

Ο Ερντογάν έχει καταφύγει προ πολλού στην ανύψωση του εθνικιστικού φρονήματος, προκειμένου να σώσει την παρτίδα, ωστόσο, ο μέσος Τούρκος έχει αντιληφθεί ότι με τα Mavi Vatan και όλες αυτές τις φανφάρες, το πιάτο δεν γεμίζει…

 

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Κόλαση με 38άρια από εδώ και πέρα!

Fuel Pass: Νέο επίδομα βενζίνης μέσα στο καλοκαίρι – Ποιοι το δικαιούνται

Power Pass: Οριστικό! Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα

 

Δείτε τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο στην Τουρκία