πανδημία

«Νομίζω ότι ζούμε σε μια στιγμή που ο κόσμος είναι ένα πολύ αβέβαιο και ανήσυχο μέρος», είπε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βρετανία, δίνοντας το στίγμα του για τις ημέρες κρίσης, που βιώνει ο πλανήτης. Η παγκόσμια αβεβαιότητα και η αγωνία από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, θα μπορούσαν να...

«Νομίζω ότι ζούμε σε μια στιγμή που ο κόσμος είναι ένα πολύ αβέβαιο και ανήσυχο μέρος», είπε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βρετανία, δίνοντας το στίγμα του για τις ημέρες κρίσης, που βιώνει ο πλανήτης.

Η παγκόσμια αβεβαιότητα και η αγωνία από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιεί ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας.

Η κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων και τα λάθη της κρίσης θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε εκτεταμένη σύγκρουση σημείωσε χαρακτηριστικά ο Nick Carter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός-Έρχονται και άλλα Lockdown: Θα μας βγάλουν και μετά ξανά μέσα!

«Νομίζω ότι ζούμε σε μια στιγμή που ο κόσμος είναι ένα πολύ αβέβαιο και ανήσυχο μέρος και φυσικά η δυναμική του παγκόσμιου ανταγωνισμού είναι ένα χαρακτηριστικό της ζωής μας, και νομίζω ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι πως έχουμε αρκετά συχνά περιφερειακές συγκρούσεις οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση και εσφαλμένους υπολογισμούς», υπογράμμισε μιλώντας στο Sky News.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πραγματική απειλή για έναν ακόμη Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Carter απάντησε: «Λέω ότι υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να έχουμε επίγνωση αυτών των κινδύνων».

«Εάν ξεχάσουμε τον τρόμο του πολέμου, τότε ο μεγάλος κίνδυνος είναι οι άνθρωποι να πιστεύουν πως πρόκειται για κάτι λογικό», επισημαίνει.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιστορία μπορεί να μην επαναληφθεί αλλά έχει ρυθμό και αν κοιτάξετε πίσω τον περασμένο αιώνα, πριν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, νομίζω ότι ήταν αναμφισβήτητο πως υπήρξε κλιμάκωση που οδήγησε στον εσφαλμένο υπολογισμό που τελικά οδήγησε σε Παγκόσμιο Πόλεμο που ελπίζω να μην ξαναδούμε ποτέ», τονίζει ο Carter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Γλυφάδας ξήλωσε ξανά τη στεφάνη από τις μπασκέτες στα ανοιχτά γήπεδα

Αντ.Τσιράκης: Παναθηναϊκός: Πιστεύει κανείς πως σώζεται η χρόνια;

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2: Πέρασε από την Κρήτη με το αγαπημένο του δεύτερο ημίχρονο (vids)

Όλες οι ειδήσεις από το Sportime σήμερα