Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντέδρασε στα όσα είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή για το Εκπαιδευτικό Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας.

Μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντέδρασε στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το Εκπαιδευτικό Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπολος, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, επισήμανε τα εξής: «μην προεξοφλείτε από τώρα εξεταστικές και εισαγγελείς, διότι είναι σαν να μου απευθύνετε συγκεκριμένη προειδοποίηση να μη πάει η δουλειά εκεί που πήγε».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Ο καθένας μπορεί να βάλει στο μυαλό του πολλά», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και αναρωτήθηκε: «Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;».

«Αυτές οι μεγάλες δουλειές υποκρύπτουν από πίσω μεγάλες συγκρούσεις συμφερόντων, και αυτός που θα επιλέξει, πρέπει να το κάνει πολύ προσεκτικά. Και πολλοί επέλεγαν να μεταθέσουν την επιλογή στις καλένδες. “Γιατί να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά. Αστο παρακάτω. Κάποιος άλλος θα βρεθεί να πάρει την απόφαση”», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επικρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την «απραξία» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε προηγούμενη δήλωσή του για το πώς αντιλαμβάνεται το αξίωμά του: «Προτιμώ να ασχοληθεί μαζί μου κάποια εξεταστική στο μέλλον, και να χάνω τον ύπνο μου γι’ αυτό, παρά να χάνω τον ύπνο μου διότι βρέθηκα στην τιμητική αυτή θέση και δεν έκανα τίποτα διότι φοβήθηκα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν» και κατέληξε λέγοντας: «Εσείς καλά κάνετε το ελεγκτικό σας έργο και η σύμβαση θα έρθει για να εξηγηθεί στη Βουλή, αλλά όχι με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμών των στελεχών που έχουν αναλάβει την ευθύνη αυτών των μεγάλων αποφάσεων».