Κώστας Βαξεβάνης: Για την αλήθεια, την ελευθεροτυπία, τη δημοκρατία

Πώς απάντησε στη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Βαξεβάνης

Κώστας Βαξεβάνης: Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» έχει κληθεί σε απολογία για τη φερόμενη εμπλοκή στην υπόθεση Novartis.

H Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ανακρίτρια αρεοπαγίτης του Ειδικού Δικαστηρίου, τον καλεί για τέσσερις πράξεις:

  • Συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή
  • Συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή
  • Εγκληματική οργάνωση-συμμορία
  • Συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα

Πώς απάντησε στη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο Παύλος Πολάκης κάλεσε σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τετάρτη (19/1) στις 13.00, έξω από τον Άρειο Πάγο, ενώ το hashtag #με_τον_Βαξεβανη έχει κάνει πάταγο στο ελληνικό Twitter.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα σε αυτήν την ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Ο κ. Πολάκης μετά την επίθεση κατά της Δικαιοσύνης, την οποία συνέχισε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, καλεί αύριο σε συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη.

Με τον τρόπο αυτόν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμακώνει την επίθεση κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους, ακολουθούν έναν δρόμο επικίνδυνο για τη δημοκρατία».

Ο Kώστας Βαξεβάνης απάντησε ως εξής: «Όπως είναι γνωστό, δικαίωμα συμπαράστασης έχει μόνο ο Μητσοτάκης στον παιδόφιλο φίλο και συνεργάτη του, Νίκο Γεωργιάδη, με αποστολή βουλευτών και στελεχών του στο δικαστήριο».

Δείτε τη φωτογραφία που «κυκλοφορεί» παντού στο ελληνικό Twitter:

Βαξεβάνης

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο