αθλητικές

Για τον διαχωρισμό με τις πολιτικές εφημερίδες...

Σε μία οικονομική κρίση ένας από τους πρώτους κλάδους που τη νιώθει στο… πετσί του που λέμε είναι τα ΜΜΕ και πολύ περισσότερο τα αθλητικά και οι αθλητικές εφημερίδες. Αυτά που ασχολούνται με τον αθλητισμό είτε μιλάμε για έντυπο Τύπο είτε τηλεόρασης ή ραδιοφώνου.

Τρανό παράδειγμα το πρόσφατο κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Sport24. Κάτι το οποίο ήρθε ξαφνικό όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στους δημοσιογραφικούς κύκλους.

Όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλοί τίτλοι εφημερίδων οι οποίοι έχουν σταματήσει την κυκλοφορία τους. Ιστορικοί τίτλοι με πορεία πολλών χρόνων στο χώρο. Μέσα στην κρίση είδαμε και την ΕΡΤ να κλείνει μετά από απόφαση της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Χαρδαλιάς: «Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου» (vids)

Υπάρχουν και τα Μέσα τα οποία παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην οικονομική κρίση να μείνουν όρθια και να συνεχίσουν να ενημερώνουν τον κόσμο. Να βλέπουμε τις εφημερίδες καθημερινά «κρεμασμένες» στα περίπτερα.

Ιδιαίτερα οι αθλητικές εφημερίδες είναι αυτές οι οποίες βιώνουν δύσκολες στιγμές, αλλά και πάλι δηλώνουν «παρών» καθημερινά. Ακόμη και τώρα που τα πάντα έχουν σταματήσει με τον κορονοϊό και έρχεται να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα οικονομικά και πάλι οι αθλητικές εφημερίδες είναι καθημερινά στα χέρια του κόσμου.

Καθημερινά στη «μάχη» της ενημέρωσης, είτε για τα αθλητικά δρώμενα είτε για την κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορονοϊό, όπως τη ζούμε όλο αυτό το διάστημα. Οι αθλητικές εφημερίδες και πάλι είναι στα περίπτερα για τον κόσμο.

Σε αυτή την καθημερινή «μάχη» που γίνεται για την ενημέρωση και την επιβίωση των εφημερίδων έρχεται μία ανεξήγητη κίνηση της Κυβέρνησης! Μία κίνηση η οποία μόνο κακό μπορεί να κάνει στον αθλητικό έντυπο Τύπο.

Εξαιρεί η Κυβέρνηση τις αθλητικές εφημερίδες από την οικονομική ενίσχυση μέσω διαφήμισης στα ΜΜΕ! Διαχωρίζει έτσι απλά τις αθλητικές εφημερίδες από τον υπόλοιπο δημοσιογραφικό κόσμο, βγάζοντας μία άλλη έννοια του ρατσισμού με αυτόν τον τρόπο…

Για αυτό και το ξέσπασμα της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής».

Ο εκδότης της εφημερίδας, Σωτήρης Πουλόπουλος, δημοσίευσε από νωρίς στα social media το μισό πρωτοσέλιδο της Κυριακής στο οποίο αναφέρεται στο επίμαχο θέμα με τα ερωτήματα:

«Είναι δίκαιος ο κ. Πέτσας, άρα, ποιος μας “κόβει” από τα κρατικά διαφημιστικά κονδύλια;

Είναι… μολυσμένες οι αθλητικές εφημερίδες; Ντροπή»!