Ο Κροάτης άσος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής της την τελευταία δεκαετία για τον οποίο η "Ενωση" δαπάνησε πάνω από ένα εκατ. ευρώ

Η συνεισφορά του χιλιοειπώμενη και χιλιογραμμένη. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μάρκο Λιβάια, με οπαδικό έρεισμα και ικανότητα, πρέπει να συνεχίζουν σε συλλόγους που κατακτούν την κορυφή και να τη βοηθούν να παραμείνει εκεί. Αυτό λοιπόν έκανε η ΑΕΚ, βγάζοντας ένα άκρως δελεαστικό ποσό από τα ταμεία της.

Ο Κροάτης άσος θα φοράει μέχρι το 2021 τη φανέλα της “Ενωσης” και γι’ αυτό ο Δημήτρης Μελισσανίδης έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη καταβάλλοντας τη ρήτρα του παίκτη, που είναι στα 1,8 εκατ. ευρώ. Χρήματα διόλου ευκαταφρόνητα και που θα πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στο χρόνο για να δούμε μια παρόμοια επένδυση για έναν μόνο ποδοσφαιριστή.

Ο Λιβάια είναι η ακριβότερη μεταγραφή της ΑΕΚ από το 2008, ήτοι την τελευταία δεκαετία. Τα 3,1 εκατ. ευρώ που εισέπραξε ο Πανιώνιος τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς από τη τότε διοίκηση Νικολαΐδη για τον Ραφίκ Τζεμπούρ, ήταν το αμέσως προηγούμενο ποσό που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. Για την ακρίβεια η μεταγραφή του Βαλκάνιου φορ είναι στα δύο (ρήτρα + 200 χιλιάδες το φετινό “ενοίκιο” στη Λας Πάλμας).Μοιραία, λόγω των εξελίξεων των προηγούμενων ετών, η “Ενωση” δεν κατόρθωσε να δαπανήσει ένα παρόμοιο ποσό, μέχρι τον τύπο που κάνει…μάγια.