Ο επικεφαλής της ΚΕΔ ρωτούσε τους διαιτητές αν γνώριζαν για την 4η αλλαγή και δεν ήξεραν!

Όλα τα απίθανα συμβαίνουν στην φετινή διαιτησία, με τον Περέιρα να… τρελαίνεται μετά τα όσα έγιναν στο κύπελλο μεταξύ Παναθηναϊκού και Λαμίας.

Εκεί, οι διαιτητές δεν ήταν σίγουροι για το αν προβλέπεται τέταρτη αλλαγή στην παράταση, κάτι που τελικά δεν επέτρεψαν, αν και θα έπρεπε να προβλέπεται.

Όπως αναφέρει η στήλη «Το κοράκι» στην έντυπη έκδοση του Sportime, μετά το φιάσκο από πλευράς διαιτητών, η ΕΠΟ έριχνε το μπαλάκι στην ΚΕΔ και η ΚΕΔ προσπαθούσε να απαλλαγεί των ευθυνών της.

Όλα άρχισαν όταν ο διαιτητής του αγώνα, Παπαπέτρου, πήγε στην ΕΠΟ για να δώσει το φύλλο αγώνα. Παρουσία μελών της Επιτροπής, (όχι του Περέιρα), ο Αθηναίος ρέφερι τόνισε ότι δεν υπάρχει πουθενά στον ΚΑΠ η 4η αλλαγή, κάτι που ισχύει! Και όπως είναι λογικό, δεν τίθεται και θέμα τιμωρίας του.

Ο Τριτσώνης έριξε την ευθύνη στους διαιτητές, λέγοντας πως… τους το είπε σε σεμινάριο τον Αύγουστο. Όπως τονίζει η στήλη, ο Περέιρα, ενημερώθηκε για το θέμα και άρχισε να παίρνει τηλέφωνα τους διαιτητές και να τους ρωτά αν είχαν ενημέρωση για την 4η αλλαγή και αν εκείνοι που έπαιξαν επαναληπτικούς του κυπέλλου, ενημέρωσαν τις ομάδες πριν τη σέντρα.

Η απάντηση; Δεν γνώριζαν καν αν επίσημα υπάρχει τέταρτη αλλαγή και πως δεν έχουν πει τίποτα στις ομάδες!

Αυτό έκανε έξαλλο τον Περέιρα που τα έψαλλε στον Τριτσώνη, (είχε ενημερώσει μόνο τους διαιτητές της Β’ και Γ’ Εθνικής με μέιλ). Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τα άκουσε χοντρά από τον Περέιρα καθώς όπως όλα δείχνουν, αυτός ήταν ο υπαίτιος της μη ενημέρωσης.

Το θέμα είναι, όπως επισημαίνει η στήλη, πως οι διαιτητές είναι μπερδεμένοι, καθώς η 4η αλλαγή δεν υπάρχει στον ΚΑΠ. Και με ένα μέιλ, οι κανονισμοί δεν μπορούν να ισχύσουν. Έτσι υπάρχει μια σύγχυση, καθώς μια ομάδα θα μπορούσε εύκολα να πάει να κάνει ένσταση.