Το Sportime.gr εξηγεί ποιος είναι ο μοναδικός τρόπος, ώστε να μην γραφτεί η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του «τριφυλλιού»!

Τα όσα απίστευτα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό μοιάζουν μικρά, σ’ αυτά που πραγματικά έρχονται μπροστά.

Όπως γνωστοποίησε νωρίτερα το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η «πράσινη» ΠΑΕ τιμωρήθηκε με -9 βαθμούς, εξ’ αιτίας της δικαίωσης των προσφυγών από τους Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ! Αυτή τη στιγμή, αν η ποινή είχε άμεση κι αμετάκλητη ισχύ, ο Παναθηναϊκός θα ήταν ήδη στη Football League!

Διότι όπως προβλέπει ο κανονισμός, στο τρίτο -3, ενεργοποιείται αυτόματα ο υποβιβασμός. Φυσικά, αυτό το -9 δεν είναι μεμονωμένο. Προστίθεται στο -3 της υπόθεσης Βέμερ, ανεβάζοντας συνολικά τη σούμα στο -12! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δηλαδή, βρισκόμαστε μία ανάσα πριν γραφτεί η πιο μαύρη σελίδα στην ένδοξη ιστορία του σωματείου!

Ένας είναι ο δρόμος για ν’ αποφευχθεί το μοιραίο. Η διοίκηση του «τριφυλλιού» πρέπει να εξοφλήσει ΑΜΕΣΑ (ή έστω να υπογράψει διακανονισμό) με ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο παίκτες. Μόνο τότε, ο Παναθηναϊκός θα διατηρεί κάποιες ελπίδες. Βέβαια, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Για τον Βέμερ, επί παραδείγματι, η προθεσμία αποπληρωμής του Γερμανού εκπνέει την Παρασκευή (20/4). Και στην εν λόγω περίπτωση, οι «πράσινοι» υποχρεούνται να πληρώσουν ένα ποσό κοντά στις 500 χιλ. ευρώ! Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Από τον εξαφανισμένο κι άφαντο Γιάννη Αλαφούζο;

Επιπροσθέτως, μην ξεχνάμε ότι εκκρεμεί κι η απόφαση για τον Ράσμους Τελάντερ. Άρα το -12 μπορεί να γίνει, σύντομα, -15! Κι εκεί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τα βρει με τρεις ποδοσφαιριστές, εφόσον θέλει να γλιτώσει το «έμφραγμα». Να σημειωθεί, τέλος, ότι η ΠΑΕ χρωστάει 16 χιλ. ευρώ στον Τοτσέ, 50 χιλ. ευρώ στον Λέτο (σ.σ. από την πρώτη θητεία του Αργεντινού στον Παναθηναϊκό) και περίπου 250 χιλ. ευρώ στον Εσιέν (ανεξόφλητες 6 δόσεις προς τον Γκανέζο). Οι τρεις πρώην «πράσινοι» εκπροσωπούνται από την ίδια δικηγόρο, την Άσπα Σουλούκου.