ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νομιμοποιούνται 600 οίκοι ανοχής στην Αττική

Η Ολλανδία είναι... κοντά. Τουλάχιστον 600 οίκοι ανοχής θα γίνουν νόμιμοι. Και αυτό μόνο στην περιοχή της Αττικής!
Νομιμοποιούνται 600 οίκοι ανοχής στην Αττική

Η Ολλανδία είναι… κοντά. Τουλάχιστον 600 οίκοι ανοχής θα γίνουν νόμιμοι. Και αυτό μόνο στην περιοχή της Αττικής!

Οίκοι ανοχής: Τη διαδικασία, στο πλαίσιο του red district στο Άμστερνταμ, φαίνεται να ενεργοποιεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία και με τον Δήμο Αθηναίων!

Εδώ και τρία 24ώρα η Ελληνική Αστυνομία έχει ζητήσει από κεντρικές υπηρεσίες την καταγραφή των οίκων ανοχής, προκειμένου να επιχειρήσει την αλλαγή το νόμου 2734/1999.

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ν. 2734/1999) καθόριζε ότι το πρόσωπο που επιθυμεί να εκδίδεται επ’ αμοιβή πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος που εκδίδεται από την περιφέρεια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση του πιστοποιητικού η «άδεια εγκατάστασης και χρήσης οικήματος», κοινώς απαγορεύεται η υπαίθρια άσκηση του επαγγέλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Οίκος ανοχής έβαζε πελάτες από την πίσω πόρτα εν μέσω καραντίνας

Στο εν λόγω οίκημα δεν μπορούν να ασκούν το επάγγελμα περισσότερα του ενός άτομα, ενώ το «σπίτι» δεν επιτρέπεται να στεγάζεται σε διατηρητέα ή παραδοσιακά και σε κτίρια που απέχουν λιγότερο από 200 μ. από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, παιδικές χαρές και πλατείες.

Κι ετσι, λόγω αυτών των αυστηρών προαπαιτούμενων ελάχιστοι οίκοι ανοχής -περίπου 15-20- έχουν νομιμοποιηθεί . Κι όλα αυτά όταν σε προηγούμενες έρευνες έχει προσδιορισθεί ότι τουλάχιστον 1.000.000 Ελληνες καταφεύγουν στις υπηρεσίες εκδιδομένων γυναικών, περίπου 20.000 γυναίκες ασκούν το επάγγελμα, ενώ σύμφωνα με κάποια στοιχεία μόλις 2.000 διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Προ μερικών ετών ο Δήμος Αθηναίων είχε προτείνει «τη μείωση της επιτρεπόμενης απόστασης στα 100 μ., την αφαίρεση του όρου «ευαγή ιδρύματα» και την επιβολή κυρώσεων στον ιδιοκτήτη κτιρίου που στεγάζει παράνομο οίκο ανοχής».

Χωρίς όμως αποτέλεσμα… Από τις πρώτες ημέρες εξάπλωσης του covid -19 , η κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία χώρων στους οποίους συνωστίζονται πολίτες και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Μεταξύ αυτών ήταν και οι οίκοι ανοχής όπου ναι μεν δεν υπάρχει συνωστισμός, ωστόσο οι ιδιαίτερα στενές επαφές κατά τη διάρκεια της παροχής υπηρεσιών μπορούν, όπως λένε οι επιστήμονες, να γίνουν αιτία μετάδοσης του ιού μεταξύ εργαζομένων στο σεξ και πελατών, όπως και σε κάθε άλλη κοντινή επαφή μεταξύ δύο ανθρώπων.

Πηγή: Dikaiologitika

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νομιμοποιούνται 600 οίκοι ανοχής στην Αττική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.