ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Αδιανόητο – Έρχεται 4η δόση για όλους – Τι έλεγαν Θεμιστοκλέους, Δημόπουλος, Βασιλακόπουλος

Έτοιμοι για 4η δόση εμβολίου οι Έλληνες πολίτες καθώς δεν επαληθεύτηκαν τα όσα έλεγαν οι Θεμιστοκλέους, Δημόπουλος, Βασιλακόπουλος.
Κορονοϊός – Εμβόλια: Αδιανόητο – Έρχεται 4η δόση για όλους – Τι έλεγαν Θεμιστοκλέους, Δημόπουλος, Βασιλακόπουλος

Κορονοϊός – Εμβόλια: Μετά τα ράβε-ξήλωνε στα οποία προχώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η Ελληνική Κυβέρνηση, οι πολίτες της χώρας νιώθουν μπερδεμένοι και από τους ειδικούς καθώς βλέπουν τα λεγόμενα τους αναφορικά με την 4η δόση του εμβολίου να μην επαληθεύονται.

Παρότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι ειδικοί μιλούσαν με βεβαιότητα πως τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια είναι αρκετά και δεν θα χρειαστεί 4η αναμνηστική δόση, κάτι τέτοιο φαίνεται να διαψεύδεται πανηγυρικά.

Η 4η δόση για όλους πλέον είναι προ των πυλών κάτι που προξενεί μεγάλη εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς τα όσα δήλωναν πριν λίγους μήνες οι Θεμιστοκλέους, Δημόπουλος και Βασιλακόπουλος.

Κορονοϊός – Εμβόλια: Θεμιστοκλέους – «Δεν προχωράμε σε 4η δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό»

Την βεβαιότητα πως δεν υπάρχει πιθανότητα χορήγησης της 4ης δόσης του εμβολίου στο σύνολο του πληθυσμού εξέφραζε τον Φεβρουάριο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωνε πως τα δεδομένα που υπάρχουν με τη μετάλλαξη «Όμικρον», δεν θα υπάρξει τέταρτη δόση εμβολίου στο γενικό πληθυσμό αλλά μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους ενώ δήλωνε πως ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η πίεση που ασκήθηκε στους πολίτες μέσω της υποχρεωτικότητας.

Δημόπουλος: «Δεν είναι απαραίτητη η 4η δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό»

Για μη απαραίτητη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό έκανε λόγο σε δηλώσεις του και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Δημόπουλος μιλώντας τότε στο κανάλι του Mega είχε τονίσει πως στέλεχος Δέλτα φαίνεται από μελέτες ότι έχει υποχωρήσει και ότι πλέον το στέλεχος Όμικρον και παρόλο που έχει μεταδοτικότητα έχει ήπια νόσηση γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς στην απόφαση να μην υπάρξει 4η δόση του εμβολίου.

«Όλοι οι επίσημοι φορείς έως σήμερα συστήνουν την 4η δόση σε ειδικές κατηγορίες ασθενών. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ένδειξη για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό. Οδεύουμε στην βελτίωση και του καιρού, αυξάνεται η ανοσία των πολιτών με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους» ήταν τότε τα λόγια του πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Βασιλακόπουλος: «Δεν υπάρχει τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια»

Αντίστοιχου μήκους κύματος ήταν και οι δηλώσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου.

Όπως είχε δηλώσει τον δεύτερο μήνα του τρέχοντος έτους στην ΕΡΤ ο κ. Βασιλακόπουλος το εμβόλιο είχε αδιανόητα υψηλή κάλυψη τους πρώτους έξι με επτά μήνες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τον Σεπτέμβριο οι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα να πάνε σε επικαιροποιημένη δόση και όχι σε τέταρτη από το υπάρχον εμβόλιο.

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς (εκ του αποτελέσματος) όλες αυτές οι βαρύγδουπες δηλώσεις δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Αντιθέτως μάλιστα οδεύουμε ολοταχώς σε 4η δόση εμβολίου στο σύνολο του πληθυσμού, σε μια κυριολεκτικά αδιανόητη απόφαση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλια: Αδιανόητο – Έρχεται 4η δόση για όλους – Τι έλεγαν Θεμιστοκλέους, Δημόπουλος, Βασιλακόπουλος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.