menu
Basket League: Βήμα- βήμα προς το τέλος…

Από την πρώτη στιγμή το Sportime σας ενημέρωνε για το τι μέλλει γενέσθαι με την Basket League. Χωρίς υπερβολές, χωρίς αυθαίρετα συμπεράσματα αλλά με ρεπορτάζ και φυσικά με βάση τη λογική. Και την Δευτέρα (23/3) η απόφαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ δεν ήταν τίποτε διαφορετικό απ’ αυτά που σας γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ομόφωνα αποφασίστηκε...

Από την πρώτη στιγμή το Sportime σας ενημέρωνε για το τι μέλλει γενέσθαι με την Basket League. Χωρίς υπερβολές, χωρίς αυθαίρετα συμπεράσματα αλλά με ρεπορτάζ και φυσικά με βάση τη λογική. Και την Δευτέρα (23/3) η απόφαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ δεν ήταν τίποτε διαφορετικό απ’ αυτά που σας γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Ομόφωνα αποφασίστηκε από τις 14 ΚΑΕ να τελειώσει η φετινή σεζόν του πρωταθλήματος. Το διαβάσατε. Και η αλήθεια είναι ότι σας το είχαμε προαναγγείλει από τις 13 Μαρτίου. Τότε που είχαμε γράψει τα εξής:

«Κάμποσα πρωταθλήματα… σφύριξαν τέλος! Δεν αποκλείεται να συμβεί κι αυτό με την Basket League σε περίπτωση που το επιβάλλουν σοβαροί λόγοι δημόσιας ασφάλειας».

Πουθενά δεν σας είχαμε κάνει λόγο για στέψη πρωταθλητή, βέβαια. Κι όπως καταλάβατε από την τελευταία συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ, ουδόλως απασχόλησε τους εκπροσώπους των ΚΑΕ.

Στην συνέχεια είχαμε κάνει μια ανάλυση της χασούρας.

«Λουκέτο σημαίνει… οικονομική ζημιά στην Basket League!

Οι περισσότερες, αν όχι όλες οι ομάδες δεν μπορούν να σκεφτούν αυτό το σενάριο. Βεβαίως αν το επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, θα συμβιβαστούν. Αλλά ταυτόχρονα θα υποστούν μια σοβαρή οικονομική ζημιά.

Αν βάλετε την χασούρα από χρήματα τηλεόρασης, χορηγού, διαφημιστικών πινακίδων, εισιτηρίων κ.τ.λ. τότε μπορείτε να καταλάβετε τι εννοούμε.

Για τον Παναθηναϊκό η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Γιατί έχει μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο, περισσότερους χορηγούς και σίγουρα θα προσεγγίσει τις 700-800 χιλιάδες ευρώ. Η ΑΕΚ είναι η δεύτερη που θα υποστεί ζημιά, όχι μεγαλύτερη ή ισόποση με του Παναθηναϊκού αλλά σίγουρα τριπλάσια από τις άλλες ομάδες.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν ζημιά πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ η κάθε μία. Κι αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Αδυναμία πληρωμών

Για κάποιες ΚΑΕ αυτό σημαίνει αδυναμία πληρωμών… Εδώ βγάζουν… Εδώ βγάζουν… κουτσά- στραβά τη χρονιά, φανταστείτε να τους προκύψει και ζημιά του μεγέθους που αναφέραμε».

Το πρόβλημα συνεπώς δεν ήταν ποιός θα αναδειχθεί πρωταθλητής, αλλά… πως θα ζήσουν. Και πως θα πληρώσουν τα συμβόλαια.

Πάμε παρακάτω γιατί υπάρχει και συνέχεια.

Όλο το ρεπορτάζ για την Basket League

Την ίδια ημέρα (13/3) μετά το ρεπορτάζ μας σε πρώτη φάση η Basket League ανακοίνωσε αναστολή λειτουργίας ως το τέλος Μαρτίου, αρχικά.

Στις 16/3 σας γράψαμε ότι θα υπάρξει λήξη του πρωταθλήματος μόνο με κυβερνητική κάλυψη. Η συνέχεια;

Στις 17/3 σας μεταφέραμε το ρεπορτάζ ότι ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε και επίσημα να υπαχθούν Λίγκα και ομάδες στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, που αποφάσισε η Κυβέρνηση λόγω των τεράστιων οικονομικών απωλειών από την επέλαση του κορονοϊός.

Την ίδια ημέρα (17/3) σας δώσαμε και την εξέλιξη. «Ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας τον οποίο έχουν οι ΚΑΕ, είναι ο «9319». Είναι ο κωδικός που περιλαμβάνεται σε εκείνους που προορίζει η Κυβέρνηση για αναστολή κάθε δραστηριότητας και λειτουργίας».

Στην τελική ευθεία…

Πάμε στις 22/3. Προαναγγέλουμε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ με ρεπορτάζ ότι υπάρχει τάση για λήξη αλλά θα γίνει… μάχη. Και φυσικά πέσαμε μέσα. Διότι αποφάσισαν τη λήξη, αλλά όχι αν θα υποβιβαστεί κάποιος (πολύ πιο σημαντικό από την στέψη όπως καταλάβατε). Κι επίσης το μεγάλο θέμα που θα γινόταν με τις πληρωμές των παικτών.

Στις 23/3 μεταφέρουμε το ρεπορτάζ ως είχε. Ότι αποφασίστηκε λήξη αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες. Τις οποίες τις γράφουμε μέσα και φυσικά δεν είναι το ποιός θα βγει πρωταθλητής. Αλλά το ότι οι παίκτες μέσω του ΠΣΑΚ δεν δέχονται την διακοπή.

Και παράλληλα αναφέρουμε (από τις 23/3) ότι η… καυτή πατάτα περνάει στα χέρια του κ.Αυγενάκη, μέσω ΕΣΑΚΕ ώστε να βρεθεί μια λύση με τις εκκρεμότητες. Να διακοπεί, δηλαδή, το πρωτάθλημα λόγω ανωτέρας βίας.

Βήμα προς βήμα, το ρεπορτάζ του Sportime σας καθοδήγησε σωστά. Διότι σε αυτό που ζήσαμε δεν έχει σημασία ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής… Ούτε ο Παναθηναϊκός δεν ασχολήθηκε με αυτό!

Δημοφιλη Αρθρα