ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ελλάδα, η χώρα που «δε ζεσταίνεσαι, δεν τρως, δεν έχεις αυτοκίνητο»

Μας έχουν πει τόσα και τόσα αλλά ακόμα αντέχουν να μας πουν πολλά περισσότερα όπως φαίνεται. Μήπως να σταματήσει η περιφρόνηση του λαού; Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Ελλάδα, η χώρα που «δε ζεσταίνεσαι, δεν τρως, δεν έχεις αυτοκίνητο»

Στην Ελλάδα το «ΜΗ» είναι αυτό που κυριαρχεί με ένα πρόσχημα να μπαίνει μπροστά και να μας περιχαρακώνει.

Διότι αν ακούσουμε τους πολιτικούς που έχουμε στην Ελλάδα, θα πρέπει απλώς να υπακούμε σε ό,τι λένε, ό,τι κάνουν κι αν τολμήσουμε να αρνηθούμε τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε χαρακτηρισμούς παράξενους και απαξιωτικούς. Ακόμα κι από πρόθυμα «βιολιά» που θεωρούν ότι έχουν ίδια προνόμια, δικαιώματα και συμφέροντα με τους πολιτικούς και τους κυβερνώντες.

Είναι προφανές, επίσης, τα τελευταία χρόνια ότι δε θέλουν υπευθυνότητα από πλευράς των πολιτών στην Ελλάδα αλλά ένα κοινό απόλυτα ελεγχόμενο από τα Media που θα είναι φοβισμένο, μαζεμένο και θα «βομβαρδίζεται» διαρκώς με ειδήσεις που θα του αποδίδουν ευθύνη.

Διότι ως γνωστόν στην Ελλάδα «μαζί τα φάγαμε» (και η δουλικότητα ορισμένων είναι το ότι επικροτούν την πλέον ΑΣΕΒΗ τοποθέτηση του Πάγκαλου).

Τι έχουμε ακούσει ως τώρα;

Τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι δεν έχει καμία σημασία το ότι είναι πανάκριβο το πετρέλαιο θέρμανσης, αφού σε λίγο θα έρθει η άνοιξη!

Εντυπωσιακό! Πολύ δε περισσότερο το γεγονός ότι από τη στιγμή που το είπε, επέστρεψαν τα χιόνια, μέσα Μαρτίου. Βεβαίως είχαμε ακούσει ότι το χιόνι πέφτει συνήθως νύχτα και όχι μεσημέρι. Τέλος πάντων, μέσα απ’ αυτό τον ορυμαγδό, μπορείτε να καταλάβετε τα περί νοοτροπίας.

Τον Στέλιο Πέτσα να λέει ότι την ακρίβεια θα την αντιμετωπίσεις αν παίρνεις λιγότερα πράγματα από τα σούπερ μάρκετ.

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε κάτι ακόμα: Να πεινάμε και να διψάμε! Έτσι δε θα χρειάζεται να αγοράσουμε πράγματα.

Τον Άδωνη Γεωργιάδη να μας λέει να σταματήσουμε τη «μιζέρια» και να πάψουμε να διαμαρτυρόμαστε αφού έχει για εμάς και την εφαρμογή για να βρίσκουμε τα φθηνότερα προϊόντα. Μας είπε για τα αγγούρια που είναι πιο φθηνά κατά 39% και συμπονέσαμε την αφεντιά του όταν μας είπε ότι υποφέρει κι αυτός διότι εκτός του υπουργικού αυτοκινήτου έχει και τις προσωπικές μετακινήσεις άρα αισθάνεται την ακρίβεια στα καύσιμα.

Θα μου επιτρέψετε να μη σχολιάσω καν! Τι να σχολιάσεις απ’ αυτό το σενάριο επιθεώρησης.

Τον Θεόδωρο Σκυλακάκη να μας λέει ότι δε μείωσε την τιμή των καυσίμων διότι έτσι θα ευνοούσαν τους πλούσιους. Διότι, όπως εξήγησε, όσοι παίρνουν μισθό 500 ευρώ δεν έχουν αυτοκίνητο, πάνε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κι επειδή δεν το καταλάβαμε καλά μας τόνισε ότι τα φασόλια δεν ακρίβυναν.

Άρα μίζερε Έλληνα που μου θες αυτοκίνητο και να τρως κανένα κρεατάκι που και που, σκάσε και τρώγε φασόλια και περίμενε το λεωφορείο για να πας να στριμωχτείς (στη διάρκεια πανδημίας) αφού τα δρομολόγια δεν είναι και τόσο συχνά.

Τον Κώστα Σκρέκα να παρουσιάζει το νέο πλάνο οικονομίας, λέγοντας να μην ανάβουμε πολύ τον θερμοσίφωνα ούτε και το φως.

Εκπληκτικό! Αν θέλει να ζεσταίνουμε νερό και σε καζάνια για να κάνουμε μπάνιο ή να παίρνουμε νερό από το πηγάδι για περισσότερη οικονομία, δεν είναι κακό.

Κι αν θέλει επιστροφή στα παλιά, αντί για αυτοκίνητο (που έχουν μόνο οι πλούσιοι) να έχουν γαϊδούρι εκείνοι που παίρνουν 500 ευρώ.

Αν πιστεύετε ότι όλα τα παραπάνω είναι πλάκα, κάνετε λάθος. Τα έχουν πει οι πολιτικοί που έχουμε, μέλη της κυβέρνησης που (υποτίθεται ότι) ψηφίστηκαν προκειμένου να κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων.

Και είναι προφανές ότι οι παραπάνω τοποθετήσεις δεν είναι απλώς εξωπραγματικές και αφύσικες αλλά αποτελούν ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΤΡΟΠΗΣ για τους ίδιους και την κοινωνία.

Διότι πολύ απλά σου λένε «εσυ φταις για την ακρίβεια διότι άναψες τον θερμοσίφωνα»! Δε φταίνε αυτοί που έχει φτάσει το ρεύμα στα ύψη!

Είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε χώρα να παρουσιάζονται τέτοιες θέσεις και ακόμα πιο θλιβερό να υπάρχουν πρόθυμοι χειροκροτητές που αρνούνται να καταλάβουν (τόσο τους κόβει από το φιλοτομαρισμό) ότι το χειρότερο πράγμα σε μια κοινωνία είναι ένας ευτυχισμένος σκλάβος.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου εδώ και μήνες μας ζητούν να ΜΗ μιλάμε.

Μη μιλάτε τώρα, έχουμε πανδημία και απαγορεύεται η μικροπολιτική

Μη μιλάτε τώρα, έχουμε φωτιές και δεν κάνουμε πολιτική σε τέτοιες καταστάσεις

Μη μιλάτε τώρα, έχουμε ακρίβεια αλλά αν δεν είχαμε η χώρα θα πήγαινε στα βράχια

Μη μιλάτε τώρα, έχουμε αποκλεισμένους από το χιόνι, κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μη μιλάτε τώρα, είστε μίζεροι

Μην πάθεις κορονοϊό, εσύ φταις διότι είσαι υπεύθυνος που κόλλησες και δεν έχουμε δημόσια υγεία.

Μη μορφωθείς, αν δεν έχεις λεφτά να πας σε ιδιωτικό.

Μη μιλάτε τώρα, είστε με τον ΣΥΡΙΖΑ (που φέρεται στις δημοσκοπήσεις 12% πίσω αλλά αν κρίνουμε από τα λεγόμενά τους όσοι μιλούν είναι ΣΥΡΙΖΑ… Μιλάμε για ανοησία, όχι για προπαγάνδα πλέον)

Και πόσα «ΜΗ» ακόμα.

Δεν πρέπει να μπει ένα τέλος κάπου;

Με προτεραιότητα στο να πάψει η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ απέναντι στους Έλληνες, να σταματήσει το δούλεμα και να δώσουμε σημασία στην ουσία και όχι στην επικοινωνία;

Αρκετά με αυτές τις παραπάνω ΑΝΟΗΣΙΕΣ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλάδα, η χώρα που «δε ζεσταίνεσαι, δεν τρως, δεν έχεις αυτοκίνητο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College