ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία στην Κρήτη: Δύο σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ σε λίγες ώρες

Δύο σεισμοί ταρακούνησαν την Κρήτη τα ξημερώματα της Δευτέρας και σκόρπισαν την ανησυχία στο νησί. Ο πρώτος μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:30 ενώ στις 7:11 κατεγράφη ο δεύτερος σεισμός των 5,2 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα, Γεράσιμο Χουλιάρα «υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη». Δεύτερος σεισμός άνω των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ...
Ανησυχία στην Κρήτη: Δύο σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ σε λίγες ώρες

Δύο σεισμοί ταρακούνησαν την Κρήτη τα ξημερώματα της Δευτέρας και σκόρπισαν την ανησυχία στο νησί.

Ο πρώτος μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:30 ενώ στις 7:11 κατεγράφη ο δεύτερος σεισμός των 5,2 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα, Γεράσιμο Χουλιάρα «υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη».

Δεύτερος σεισμός άνω των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ μέσα σε λίγες ώρες ταρακούνησε στις 7:11 την Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ανακοινώνονται σήμερα τα ελαφρυντικά – Οι πιθανές ποινές

Συγκεκριμένα ο σεισμός με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο είχε μέγεθος 5,2 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ.

Είχε προηγηθεί στις 3:30 σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος συμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνώνείχε επίκεντρο 49 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σητείας και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 21,3 χλμ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

«Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Είναι σε θαλάσσια περιοχή και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Φαίνεται πως είναι σε φθίνουσα πορεία τις πρώτες ώρες, καθώς έχουν σημειωθεί αρκετοί μικρότεροι μετασεισμοί, κάτι το οποίο είναι καλό» είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «έντονη σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια βορειοανατολικά της Κρήτης».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανησυχία στην Κρήτη: Δύο σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ σε λίγες ώρες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.