ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται νέα φάρμακα για γρήγορο αδυνάτισμα – Πότε βγαίνουν

105 φάρµακα για γρήγορο αδυνάτισµα χωρίς δίαιτα - Τα 23 είναι ήδη στην αγορά ή θα κυκλοφορήσουν σύντοµα
Έρχονται νέα φάρμακα για γρήγορο αδυνάτισμα – Πότε βγαίνουν

Εάν στους ανθρώπους αυτού του πλανήτη δινόταν η ευκαιρία µε µία ευχή να αλλάξουν µαγικά κάτι που τους αφορά, πιθανότατα οι περισσότεροι θα επέλεγαν να αποκτήσουν το σώµα των ονείρων τους.

Καθηµερινά, εκατοµµύρια άνθρωποι, πλούσιοι και φτωχοί, νέοι, µεσήλικες και ηλικιωµένοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, καταγωγής και φύλου, δίνουν τη µάχη µε την παχυσαρκία.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι φαρµακευτικές εταιρείες, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν βρει τον… µαγικό τρόπο για να γιγαντώσουν τα κέρδη τους, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να αδυνατίσει απλά παίρνοντας ένα χάπι.

Κατά κάποιον τρόπο, δηλαδή, µε τον µαγικό τρόπο που αναφέραµε παραπάνω. Προς επίρρωση τούτου, τις τελευταίες ηµέρες στη µεγαλύτερη χρηµαταγορά του κόσµου, στο αµερικανικό χρηµατιστήριο, οι αναλυτές ασχολούνται µε τις απίστευτες κερδοφορίες που αποδίδουν στους επενδυτές οι µετοχές φαρµακευτικών εταιρειών.

Όχι οποιωνδήποτε, αλλά αυτών που έχουν έτοιµο προς δοκιµή ή για διάθεση στην αγορά ένα χάπι το οποίο υπόσχεται «µαγικό αδυνάτισµα» χωρίς κόπο και χρόνο.

Novo & Viking

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα και ο Γιώργος Καραγιάννης, η τροµερή δηµοφιλία και τα αντίστοιχα τροµερά κέρδη που έφερε το, αρχικά πρ οριζόµενο για άλλο σκοπό, Ozempic της Novo Nordisk  έχουν δηµιουργήσει άγριο ανταγωνισµό, µε εταιρείες από όλο τον κόσµο να έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στο λανσάρισµα, όσο το δυνατό πιο γρήγορα, χαπιών αδυνατίσµατος µε την ταχύτερη και µεγαλύτερη αποτελεσµατικότητα και τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να έχει ξεκινήσει αυτό που οι αναλυτές διεθνώς ονοµάζουν «φαρµακευτικός πόλεµος του αδυνατίσµατος».

Χωρίς ενέσεις

Το φάρµακο της Viking ήταν «ασφαλές και καλά ανεκτό». Οι περισσότερες από τις σχετιζόµενες µε τη θεραπεία ανεπιθύµητες ενέργειες ήταν γαστρεντερικές, γεγονός που συνάδει µε αυτούς τους τύπους φαρµάκων.

Η Viking δήλωσε ότι οι περισσότερες από αυτές τις επιδράσεις ταξινοµήθηκαν ως ήπιες ή µέτριες, αν και ένας ασθενής παρουσίασε ένα σοβαρό ανεπιθύµητο συµβάν αφυδάτωσης που χαρακτηρίστηκε ως σχετιζόµενο µε το φάρµακο της µελέτης.

∆ισεκατοµµύρια

Η διαφορά µε τα υπό εξέλιξη φάρµακα είναι ότι τα περισσότερα δεν είναι σε ενέσιµη µορφή, όπως τα Ozempic – Wegovy, αλλά πιθανότατα έρχονται σε µορφή χαπιού, προσφέροντας αδυνάτισµα όχι µόνο χωρίς ιδρώτα, αλλά και χωρίς… τσίµπηµα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχονται νέα φάρμακα για γρήγορο αδυνάτισμα – Πότε βγαίνουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.