ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη: «Τιτάνια» μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν περιοχές

Δραματικές καταστάσεις ζει η Αττική καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές. 
Φωτιά Βαρυμπόμπη: «Τιτάνια» μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν περιοχές

«Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δραματικές καταστάσεις ζει η Αττική καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές. 

«Φωτιά Βαρυμπόμπη: Η πυρκαγιά άρχισε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) και σύντομα εξελίχθηκε σε μια «πύρινη κόλαση» που εξαπλώθηκε με ταχύτητα… αστραπής προς πολλές κατευθύνσεις. Το Sportime σας ενημέρωσε LIVE για όλες τις εξελίξεις με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, και για τις ανείπωτες καταστροφές, καθώς χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ενώ πολλά σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Βαρυμπόμπη και Αδάμες εκκενώθηκαν, πρώτες, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους πανικόβλητοι!

Το σκηνικό «τρόμου» έκαναν ακόμη πιο δύσκολο από τις εκρήξεις που συχνά-πυκνά ακούγονταν σαν «βόμβες» στις περιοχές αυτές.

Λίγο αργότερα οι Αρχές έδωσαν εντολή ώστε να εκκενωθούν και οι Θρακομακεδόνες, και το Ολυμπιακό Χωριό, καθώς οι «πύρινες γλώσσες» έφταναν απειλητικά και εκεί.

Παράλληλα το απόγευμα της Τρίτης (3/8) η αστυνομία αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. και όπως ήταν φυσικό για αρκετή ώρα (σε συνδυασμό και με την αφόρητη ζέστη) δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό «χάος» στις περιοχές αυτές.

Το ευχάριστο μέσα σε όλα αυτά ήταν πως δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινα θύματα (και ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν τέτοια ούτε τις επόμενες ώρες), παρά το γεγονός ότι μέσα στον πανικό από τη φωτιά εγκλωβίστηκαν πολίτες, πυροσβέστες και αστυνομικοί.

Από την άλλη οι εικόνες που μας ήρθαν από τα καμένα σπίτια και Βαρυμπόμπη αι Αδάμες ήταν συγκλονιστικές, καθώς περιουσίες έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Όπως επίσης ανάλογα αποκαρδιωτικές ήταν και οι εικόνες από την Αττική που πνίγηκε στους καπνούς.

Επίσης το «μέτωπο» έφτασε και στο Τατόι, απειλώντας ακόμη και τα βασιλικά ανάκτορα. Μάλιστα κατέστη αναγκαίο να μεταφερθούν πολύτιμα αντικείμενα προκειμένου να μην κινδυνεύσουν να καούν.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κίνδυνος για διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω της πυρκαγιάς είναι πιθανός σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔΕΗ.

Οι μάχες που έδωσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής ήταν για μία ακόμη φορά υπεράνθρωπες και ειδικότερα πρέπει να γίνει αναφορά στην αυτοθυσία ενός πυροσβέστη που μπήκε σε φλεγόμενο κτίριο για τυχόν εγκλωβισμένους πολίτες.

Ως την τελευταία ηλιαχτίδα της ημέρας οι εναέριες δυνάμεις έκαναν συνεχείς πτήσεις πάνω από τα «μέτωπα» της φωτιάς  και πλέον θα συνεχίσουν το έργο τους με το πρώτο φως της ημέρας.

Το σίγουρα είναι πως την Αττική περιμένει ένα πολύ δύσκολο βράδυ και μια εξίσου δύσκολη ημέρα (η Τετάρτη 4/8) κατά την οποία η μάχη με την «πύρινη λαίλαπα» θα συνεχιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη – Χαρδαλιάς: «Επιστρατεύτηκαν πάνω από 500 πυροσβέστες – Πυρκαγιά σε τρία μέτωπα»

«Συναγερμός» στις Αρχές για νέες φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (4/8)

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Οργή στο Twitter για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Στα τρεντς υβριστικά μηνύματα για τον πρωθυπουργό

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Με την κάλυψη της ΝΔ ο Ξυλούρης ή «Φραπές» ή... «Τζίτζης» εξευτέλισε πλήρως τον θεσμό της Εξεταστικής Επιτροπής

Κοινωνία
Κοινωνία: Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μίνιμουμ 186 ευρώ χρειάζεται μια 4μελής οικογένεια για να προμηθευτεί τα απαραίτητα - Απλησίαστες οι τιμές για κρέας και τυροκομικά

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

«Γαλάζια» κοροϊδία στο πανελλήνιο - Ο Ξυλούρης που έλεγε ότι θα φέρει ντοσιέ με... φορτωτή, τελικά δεν απαντά σε τίποτα!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Ξεφεύγει η άγρια καταστολή - Αδιανόητο περιστατικό στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με τις κλούβες να διακινδυνεύουν ακόμα και ζωές ασθενών

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την κατ’ έτος τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των αθλητικών παραγόντων όλων των ολυμπιακών αθλημάτων.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Παραλήρημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης - Την ταλαιπωρία που η ίδια η κυβέρνηση προκαλεί στους καρκινοπαθείς, ο Γιώργος Φλωρίδης την «φορτώνει» στους αγρότες!

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

To 76% των Ελλήνων απαντούν ότι οι αγρότες έχουν δίκιο - Ακόμα και για το ευαίσθητο θέμα των μπλόκων το 53% τα στηρίζει

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης