ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πίεση που άσκησε η ΝΙΚΗ έφερε το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και της διενέργειας rapid tests στους Υγειονομικούς!

Τρεις μέρες μετά την ερώτηση προς τον Υφ. Υγείας από τη ΝΙΚΗ, η υποχρεωτική χρήση μάσκας από το κοινό και η διενέργεια rapid tests στους ανεμβολίαστους Υγειονομικούς αποτελούν παρελθόν.
Η πίεση που άσκησε η ΝΙΚΗ έφερε το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και της διενέργειας rapid tests στους Υγειονομικούς!

Η ΝΙΚΗ μπήκε στη Βουλή για να είναι μια αληθινή και ρεαλιστική φωνή για τον ελληνικό λαό, για όσους μαστίζονται από προβλήματα, για όσους αδικούνται. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί. Τέλος η διενέργεια rapid tests γι’ αυτούς, όπως πλέον παύει αν ισχύει και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις δομές υγείας από τους επισκέπτες και το υεγιονομικό προσωπικό.

Τρεις μέρες μετά την ερώτηση που έκανε ο Σπύρος Τσιρώνης στο ελληνικό Κονοβούλιο και τον Υφ. Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους για τους ανεμβολίαστους Υγειονομικούς που εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid tests για να εργαστούν, ήρθε και το τέλος του μέτρου. Πιστεύετε στις συμπτώσεις; Εμείς όχι Ωστόσο, αυτό σαν γεγονός δεν έχει και μεγάλη σημασία. Το ποιος θα πάρει τα εύσημα, δεν είναι το ζητούμενο.

Αυτό που έχει σημασία και μετράει είναι πως ένα μέτρο που καταργούσε τη λογική, ένα μέτρο που κακώς είχε παραταθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα μέτρο που μείωνε καθημερινά το εισόδημα των Υγειονομικών που δεν εμβολιάστηκαν και αναγκάζονταν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα tests, ένα μέτρο που τιμωρούσε το εργατικό δυναμικό στις δομές Υγείας, που το μόνο που έκαναν ήταν να εξασκήσουν το δικαίωμά τους και να μην εμβολιαστούν, αποτελεί παρελθόν.

Μαζί δεν είναι πλέον σε ισχύ και η υποχρεωτική χρήση μάσκας για όσους επισκέπτονται νοσοκομείο και δομές υγείας. Αναλυτικά: «Καταργείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία, καθώς και η υποχρεωτική διενέργεια rapid test για τη λοίμωξη Covid από τους εργαζόμενους που δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.
H υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προβλέπεται μόνο για το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (ασθενείς ογκολογικοί, ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), καθώς και για τους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου…»

Μια αντιεπιστημονική ανοησία, ένα πλήρως αντιδημοκρατικό μέτρο, μια παράνοια πολλών ετών που έφερε ανθρώπους στα όριά τους, τελείωσε. Ευτυχώς…

Η ερώτηση που έκανε η ΝΙΚΗ και ο Σπύρος Τσιρώνης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η πίεση που άσκησε η ΝΙΚΗ έφερε το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και της διενέργειας rapid tests στους Υγειονομικούς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…