ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για τα Τέμπη όπως θα ήθελαν οι οικογένειες των θυμάτων

Ευτυχώς που η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπήρξε όντως η φωνή των συγγενών των θυμάτων από το έγκλημα στα Τέμπη στη Βουλή…
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για τα Τέμπη όπως θα ήθελαν οι οικογένειες των θυμάτων

Όσο πυκνώνουν οι φωνές για το έγκλημα στα Τέμπη, υπάρχει ελπίδα απόδοσης δικαιοσύνης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τίμησε με τον λόγο της τους συγγενείς των θυμάτων που βρέθηκαν στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση ειδικής Επιτροπής για την Εθνική Τραγωδία.

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε μια συγκλονιστική στιγμή από το κόμμα ΝΙΚΗ. Ένα μνημόσυνο των 57 θυμάτων στη Βουλή με την ανάγνωση των ονομάτων όσων «έφυγαν». Ευτυχώς, δεν ήταν η μόνη φωνή, δεν είναι οι μόνες φωνές που ακούγονται και πρέπει να ακουστούν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε να βάλει στη θέση του τον Μάκη Βορίδη. Ο τελευταίος χωρίς ίχνος ντροπής υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών και πράξεων όλο αυτό το διάστημα, πριν και μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Ευτυχώς, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αποδεικνύει πως υπάρχει αντίλογος και αφύπνιση για να μην αρχειοθετηθεί χωρίς ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα η δολοφονία 57 ανθρώπων στα Τέμπη.

Δεν μάσησε τα λόγια της η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Αυτοπεριοριστείτε κ. Βορίδη στον τρόπο που εκφράζεστε. Από το πρωί παρακολουθούν τη συνεδρίαση προσκεκλημένοι συγγενείς θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Και πιστεύω ότι έχουν φρίξει από το κλίμα που υπάρχει εδώ μέσα. Από τους αστεϊσμούς, την χαλαρότητα, από την αβροφροσύνη στους ελεγχόμενους από το θράσος του κ. Καραμανλή που βλέπω ότι αναπτερώθηκε και ήδη απευθύνει μομφές και “δεν ντρέπεστε”», σημείωσε η Ζωή Κωσταντοπούλου αρχικά στην ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση για τη σύσταση ειδικής Επιτροπής, προς τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενα αδικήματα που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Δεν έμεινε εκεί και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε εδώ επειδή 57 άνθρωποι, εκ των οποίων πολλοί νέοι άνθρωποι, αυτοί που παίρνουν το τρένο γιατί εσείς κινείστε με ελικόπτερα, έχασαν τη ζωή τους από την εγκληματική σας αμέλεια. Από την εγκληματική σας παράληψη επί πάρα πολλά χρόνια να προβείτε σε ελέγχους».

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για ενδεχόμενο δόλο «όχι μόνο υπουργών» αλλά «και πρωθυπουργών οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά ότι υπήρχε ο κίνδυνος κάποιοι ανώνυμοι, απλοί πολίτες, νέοι άνθρωποι οι μεγαλύτεροι, να χάσουν τη ζωή τους, γιατί δεν έγινε καμία, μα καμία από τις επιβεβλημένες ενέργειες».

«Δεν είναι το μόνο ο σιδηρόδρομος που δεν λειτουργεί ασφαλώς στη χώρα μας όπως κάθε μέρα αποδεικνύεται», ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και συνέχισε λέγοντας: «Αυτοί λοιπόν οι νέοι άνθρωποι είναι θύματά σας, θύματα των υπουργών και των πρωθυπουργών που κάποιοι δεν τους βάζουν στο κάδρο», τόνισε.

«Οι άνθρωποι αυτοί κύριε Βορίδη χάσανε τη ζωή τους εξ αμελείας; Υπήρξαν παραλήψεις αξιόποινες ως προς τους σιδηροδρόμους, όπως έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του στον κ. Ντογιάκο; Ή αλλάξατε γνώμη; Ή το έγραφε εκ του ασφαλούς ο κ. Μητσοτάκης επειδή ο γιος του κ. Ντογιάκου ήταν συνεργάτης του κ. Καραμανλή; Υπάρχουν ευθύνες; Υπάρχει αμέλεια ή υπάρχει δόλος;», ρώτησε η Ζωή Κωνστατοπούλου τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

«Όταν ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε δημοσίως ότι δεν μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι ασφαλείς οι γραμμές, διότι δεν θα έμπαινε κανείς στα τρένα, αυτό κατά την ποινική σας αξιολόγηση τι είναι; Είναι αποδοχή του ενδεχομένου να σκοτωθούν άνθρωποι στα τρένα;», συμπλήρωσε απευθυνόμενη προς τον υπουργό Επικρατείας.

«Αυτά που βλέπω σήμερα εδώ σας ενημερώνω ότι τα βλέπουν από τα θεωρεία και οι συγγενείς των θυμάτων», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αυτός ο έρμος λαός πληρώνει τα αμαρτήματά σας και πληρώνει βεβαίως και επιλογές που τον διέψευσαν», συμπλήρωσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για τα Τέμπη όπως θα ήθελαν οι οικογένειες των θυμάτων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…