ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγειονομικοί: Δεν το βάζουν κάτω οι απεργοί πείνας απέναντι στην εκδικητική αναστολή εργασίας

Επιστολή των υγειονομικών σε απεργία πείνας προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Υγειονομικοί: Δεν το βάζουν κάτω οι απεργοί πείνας απέναντι στην εκδικητική αναστολή εργασίας

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι οι πέντε υγειονομικοί, που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, επειδή απλά ζητούν το αυτονόητο. Να έχουν την ελευθερία της επιλογής!

Σήμερα (1/4), οι απεργοί πείνας απέστειλαν στους Υπουργούς Υγείας έγγραφο που εξηγούν τους λόγους που βρίσκονται εκεί αλλά και υπό ποιες προϋποθέσεις θα τερματίσουν την απεργία πείνας.

Να σημειωθεί πως έχει προηγηθεί η άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά έξω από τη Βουλή, τη στιγμή που το αφήγημα της μη σοβαρής νόσησης για τους πλήρως εμβολιασμένους καταρρέει.

Αναλυτικά:
«Κ. Πλεύρη κα Γκάγκα Εδώ και 7 μήνες έχετε καταδικάσει εμάς και τις οικογένειές μας σε οικονομική εξαθλίωση με μία παράνομη απόφαση για αναστολή εργασίας επειδή δεν κάνουμε το εμβόλιο που συστήνει ο νομικός κ. Πλεύρης και η επιτροπή με το ακαταδίωκτο έχει παραδεχτεί θανάτους από τα εμβόλια που συστήνατε (με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη μητέρα 3 παιδιών στην Κρήτη), όλοι σας επιμένετε όχι μόνο στο πειραματικό εμβόλιο αλλά και στην υποχρεωτικότητα αυτού!

Έτσι μας κρατήσατε σε αναστολή 7 μήνες. Τώρα, την 31-3-2022 με μια πρωτοφανή απόφαση θέλετε να μας κρατήσετε ακόμα 9 μήνες, ήτοι μέχρι 31-12-2022. Όλα αυτά τα πράττεται τώρα (με την μετάλλαξη όμικρον που σχεδόν όλοι νοσούν ελαφρά και πολλές χώρες καταργούν ακόμα και τη μάσκα), εσείς που έχετε ανοίξει τα γήπεδα με πληρότητα 100%, εσείς που έχετε ανοίξει τα κέντρα διασκέδασης, εσείς που μιλάτε για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού (διαχωρισμού το λένε πολλοί νομικοί), δίνοντας το σήμα ότι τελειώνει η πανδημία. Την ίδια ώρα, η κυβέρνησή σας έριξε χημικά στο Σύνταγμα σε εμάς που είμαστε απεργοί πείνας, επιβαρύνοντας κι άλλο την υγεία μας.

Επειδή πλέον με την νέα αναστολή, οδηγούμαστε σε θάνατο από ανέχεια, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 11 ΜΕΡΕΣ. Δε σας ζητάμε απλά, απαιτούμε, να πάρετε πίσω την αντισυνταγματική διάταξη που ψηφίσατε (και ήμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα την κρίνει και το ΣτΕ αλλά εμείς δε θα υπάρχουμε μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ για την δικαίωση!) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επιστρέφουμε με τους ίδιους όρους που έχετε επιτρέψει να εργάζονται σήμερα 10.000 συνάδελφοί μας που αρνήθηκαν να κάνουν την τρίτη δόση και εργάζονται ουσιαστικά ανεμβολίαστοι.

ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 10.000 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ( ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΝΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ). Και σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας και από σας αλλά κι από την επιτροπή με το ακαταδίωκτο, γιατί γνωρίζετε ότι το ακαταδίωκτο δεν είναι συνταγματικό. ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ. ΗΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΛΛΙΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υγειονομικοί: Δεν το βάζουν κάτω οι απεργοί πείνας απέναντι στην εκδικητική αναστολή εργασίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.