ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Απαξιώνει με τον χειρότερο τρόπο την Οφθαλμολογική Κλινική του Αγία Όλγα

Θλιβερή κατάσταση και απαξίωση στην Οφθαλμολογική Κλινική στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο Νέας Ιωνίας - Αγία Όλγα
Υπ. Υγείας: Απαξιώνει με τον χειρότερο τρόπο την Οφθαλμολογική Κλινική του Αγία Όλγα

Το πραγματικό και σκληρό πρόσωπο της Δημόσιας Υγείας, βιώνει αυτό το καιρό ο Τραϊανός Χατζηδημητρίου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αντιμετωπίζει εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια, σοβαρό πρόβλημα με γλαύκωμα στα μάτια.

Μια ασθένεια που πρωτίστως είναι κληρονομική και δυστυχώς επικίνδυνη μιας και μπορεί να οδηγήσει τους ασθενείς ακόμη και σε ολική τύφλωση.

Η γιατρός που τον παρακολουθεί, πρόσφατα αντιλήφθηκε πως η φαρμακευτική αγωγή που κάνει εδώ και δεκαετίες, τελικά δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και τον παρέπεμψε στην Οφθαλμολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας.

Η ομάδα των κομάντο της Διευθύντριας Χρύσας Τερζίδου

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, όταν μέσα στο δαιδαλώδες σύστημα που ακούει στο όνομα «Εθνικό Σύστημα Υγείας» καταφέρνεις να βρεις όχι μόνο άριστους επαγγελματίες ,αλλά και πραγματικούς ανθρώπους που βλέπουν τον ασθενή όχι ως μονάδα, αλλά ως συνάνθρωπό τους που έχει πραγματικά ανάγκη να βοηθηθεί.

Το τμήμα της κ. Χρύσας Τερζίδου, αποτελείται μόλις από 5 ιατρούς και 4 ειδικευόμενους νέους γιατρούς, δεν έχει διαφημιστεί πουθενά, τα μέλη του δεν προσκαλούνται σε τηλεοπτικά ή πολιτικά πάνελ, δεν έχουν βραβευτεί ποτέ από τους «σπουδαίους» πολιτικούς μας ηγέτες, ούτε φιγουράρουν δίπλα σε ομιλίες Υπουργών ή Βουλευτών.

Το συγκεκριμένο τμήμα με ειδίκευση στο γλαύκωμα, είναι μακράν το καλύτερο σε όλη την χώρα, μιας και παρέχει ολοκληρωμένη φαρμακευτική και χειρουργική αντιμετώπιση του γλαυκώματος.

Μάλιστα είναι ένα από τα τρία του ΕΣΥ που δέχεται ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

Προκλητική απαξίωση από το Υπουργείο Υγείας

Η Οφθαλμολογική Κλινική στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, Αγία Όλγα, εκτός των άλλων έχει και ειδικό ιατρείο βυθού του οφθαλμού, όπου από τον Ιανουάριο του 2020 προσπαθούν να αντικαταστήσουν το παλιό και χαλασμένο, μηχάνημα, με πιο σύγχρονο… αλλά μαντέψτε…συναντούν παντού γραφειοκρατία και αδιαφορία!

Μέχρι και στο ταμπλό του νοσοκομείου με τα ιατρεία…το εν λόγω τμήμα εντελώς τυχαία έχει ξεχαστεί…και έχει προστεθεί σε αυτό…με φωτοτυπία!

Μάλλον οι γιατροί που το απαρτίζουν δεν είναι ούτε δημοσιοσχετίστες, ούτε γλύφουν ανωτέρους και έχουν ως αυτοσκοπό την ανάπτυξη της επιστήμης τους και της βοήθειας των συνανθρώπων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τμήμα φέρνει στο νοσοκομείο 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ κοστίζει 300.000 ετησίως!

Το 2019 όντας σε κανονική λειτουργία, εξετάστηκαν πάνω από 13.000 ασθενείς ενώ έγιναν 2.500 επεμβάσεις.
Το 2019 είχε έσοδα 1.554.629, ενώ το 2021, χρονιά που όλα τα νοσοκομεία χτυπήθηκαν από covid, είχε έσοδα 1.412.649 εξυπηρετώντας με 9.500 ασθενείς.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως η κ. Τερζίδου ο κ. Δαλιάνης έχουν 4 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά!

Οι υπεύθυνοι απαιτούν περικοπές στα χειρουργεία

Η κατάσταση δεν είναι απλά αισχρή και προσβλητική για ασθενείς και προσωπικό αλλά τείνει να γίνει και επικίνδυνη.

Η Οφθαλμολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας, μπορεί να χειρουργεί κάθε μέρα.

Αυτή τη στιγμή χειρουργεί 4 μέρες και ζητά να πάρει άδεια και 5η μέρα ώστε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο κόσμο.

Από την αρμόδια ιατρική υπηρεσία θέλουν να κάνουν περικοπές και να περιορίσουν τις μέρες χειρουργείου μόλις σε 2!
Και όλα αυτά όταν υπάρχουν 500 άνθρωποι σε λίστα αναμονής για χειρουργείο!

Το πιο τραγικό όλων είναι πως υπάρχει μόνο 1 δωμάτιο με 3 κρεβάτια και κουρτινάκια μεταξύ τους, για προετοιμασία των ασθενών πριν την επέμβαση!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Επιτροπή Παραλαβής του Έργου, αρνήθηκε να το παραλάβει επισημαίνοντας 8 ελλείψεις και ατέλειες.

Τέλος όπως αναφέρει  ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της ηλεκτρονικής έκδοσης του ethnos.gr Τραϊανός Χατζηδημητρίου, η Τεχνική Επιτροπή έφτιαξε μόνον τις υπ’ αριθμόν 7 και 8 και εισηγήθηκε στο ΔΣ του νοσοκομείου την παραλαβή του έργου. Παρά την γραπτώς υποβληθείσα τεκμηριωμένη άποψη της Επιτροπής Παραλαβής (έγγραφο της 5.1.2021 – στη διάθεσή μας), ο χώρος παραλήφθηκε και λειτουργεί υπολογίζοντας στην πίστη στο ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος…

Ο Θάνος Πλεύρης και οι αρμόδιοι του Υπ. Υγείας, ενώ γνωρίζουν το έργο που συντελείται εκεί μέσα, συνεχίζουν να απαξιώνουν το εν λόγω τμήμα. Γιατί;

Για να στρέφονται οι ασθενείς στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές;

Για να εξυπηρετούνται τα γνωστά συμφέροντα στον χώρο της ιδιωτικής υγείας;

Το επίσημο κράτος μέχρι πότε θα συνεχίζει να υποβαθμίζει απροκάλυπτα την Δημόσια Υγεία, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπ. Υγείας: Απαξιώνει με τον χειρότερο τρόπο την Οφθαλμολογική Κλινική του Αγία Όλγα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.