ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την επέκτασή του

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι ημερομηνίες φωτιά και οι ομάδες που φέρεται να «παίρνουν σειρά»

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι κρίσιμες ημερομηνίες
Συντάκτης: kpetropoulos Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δεδομένη θεωρείται πλέον η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του Κορονοϊού, έπειτα από την επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και φυσικά μετά το πράσινο φως που έδωσε μέχρι και το ίδιο το ΣτΕ για υγειονομικούς και ΕΜΑΚ.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε το μάτι μέχρι και στις απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Η Ελληνική κυβέρνηση υιοθετώντας απόλυτα πρακτικές και τακτικές χωρών του εξωτερικού, έχει πλέον το βλέμμα στραμμένο, στην εξέλιξη των μεταλλάξεων όπως η Όμικρον, καθώς επίσης και το κατά πόσο τα εμβόλια που υπάρχουν ήδη καλύπτουν αυτές τις μεταλλάξεις!

 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι ημερομηνίες φωτιά

 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Sportime.gr από το Υπ. Υγείας, ο Φεβρουάριος θεωρείται από τους πλέον κρίσιμους μήνες, για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αρχικά σε επαγγελματικές ομάδες.

Χρειάζεται να ξεκαθαριστεί έγκαιρα αν οι εργαζόμενοι στο τομέα του Τουρισμού και της εστίασης θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν τον Απρίλιο.

Έπειτα τον Ιούνιο, θα πρέπει να αποφασιστεί αν οι εργαζόμενοι στον χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για τη νέα σεζόν, η οποία αρχίζει απο τα τέλη Αυγούστου για τα φροντιστήρια.

Ερώτημα παραμένει παραμένει τι θα γίνει τελικά με τους εργαζόμενους σε Αστυνομία, Στρατό και Πυροσβεστική, καθώς εκεί υπάρχει προς το παρόν ασάφεια.

 

Τα μεγάλα αγκάθια

 

Αναπάντητο παραμένει το εάν η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα επεκταθεί σε μαθητές και φοιτητές οι οποίοι έχουν άμεση επαφή με μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες μέσα στα σπίτια τους και διασπείρουν πιο εύκολα τον Κορονοϊό.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση θα κληθεί να απαντήσει εάν στο άμεσο μέλλον θα αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός για να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μαθήματα ή όχι.

Τέλος θέμα χρόνου όπως φαίνεται, θεωρείται η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες μέσω εξωσωματικής, αλλά και όσων γυναικών είναι ήδη έγκυες, μετά τα τραγικά περιστατικά με τους θανάτους ανεμβολίαστων εγκύων.

Exit mobile version