ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής Πνευμονολογίας: «Θα κολλήσουν 9 ανεμβολίαστοι και 1 εμβολιασμένος»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του  πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με τους εμβολιασμένους και μη. 
Καθηγητής Πνευμονολογίας: «Θα κολλήσουν 9 ανεμβολίαστοι και 1 εμβολιασμένος»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του  πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με τους εμβολιασμένους και μη. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του  πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ. Αφορμή το νέο lockdown που «χτύπησε» τη Μύκονο, στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Όπως εξήγησε, το ποσοστό να κολλήσει κάποιος είναι 1 εμβολιασμένος προς 10 ανεμβολίαστους. «Αν ο ιός έρθει σε επαφή με 10 ανθρώπους θα κολλήσουν οι 9 ανεμβολίαστοι και ένας εμβολιασμένος που ίσως δεν ανταποκρίθηκε καλά στο εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου πρέπει να υιοθετήσουν τα μέτρα. Μάλιστα, σημείωσε πως δεν είναι εύκολο να μπει φρένο στην διασπορά του κορονοιού.

Ο ίδιος επεσήμανε πως τα μέτρα θα πρέπει να εξατομικεύονται κατόπιν επιτήρησης και ανεύρεσης των κυρίων αιτιών των συρροών κρουσμάτων.

Παράλληλα, εξέφρασε την δραματική εκτίμηση ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κορωνοιού θα φτάσουν τις 300 την ημέρα.

Όπως ανέφερε αυτή την στιγμή αυτό που άρχισε να κινείται από τους βασικούς πανδημικούς δείκτες είναι οι νοσηλείες. «Έχουμε δει μια μεταστροφή στο αριθμό των εισιτηρίων στα νοσοκομεία περίπου διπλασιασμό την τελευταία βδομάδα. Περιμένουμε ότι θα φτάσει τις 300 την ημέρα το οποίο μπορεί να οδηγήσει στο 60-70% της ισχύος του υγειονομικού συστήματος».

Σημείωσε πως σε 10 ημέρες θα δούμε το αποτύπωμα σε διασωληνώσεις και θανάτους.

Σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα ανέφερε πως σε ορισμένα γεωγραφικά τμήματα όπως είναι η Κρήτη, η Μύκονος, η Πάρος και ίσως η Αττική βρίσκεται σε ποσοστό πάνω από 70-80%. Ενώ σε επίπεδο χώρας σε ποσοστό πάνω από 60-70%.

Διαβάστε ακόμη: 

«Πέσαμε να κοιμηθούμε στη Μύκονο και ξυπνήσαμε στη Σπιναλόγκα»

Φολέγανδρος: Εντοπίστηκε ο φίλος της 26χρονης

Κούρτιτς: Πέρασε τα ιατρικά με «άριστα» και υπογράφει!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καθηγητής Πνευμονολογίας: «Θα κολλήσουν 9 ανεμβολίαστοι και 1 εμβολιασμένος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.