ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση ΦΠΑ: Τι θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για καφέ, σινεμά και εισιτήρια σε ΜΜΜ (vid)

Η μείωση του ΦΠΑ σας ενδιαφέρει. Οι συντελεστές αλλάζουν και μαζί οι τιμές διάφορων αγαθών και υπηρεσιών που σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν.
Μείωση ΦΠΑ: Τι θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για καφέ, σινεμά και εισιτήρια σε ΜΜΜ (vid)

Η μείωση του ΦΠΑ σας ενδιαφέρει. Οι συντελεστές αλλάζουν και μαζί οι τιμές διάφορων αγαθών και υπηρεσιών που σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν.

Η ανακοίνωση για τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% (με ισχύ από την 1η Ιουνίου) πρόκειται να φέρει μειώσεις και στις τιμές.

Τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να μειωθούν και κάτω από το 1.30 (για το απλό εισιτήριο), ενώ οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών θα δουν μείωση μέχρι και 10% (Ενδεικτικά η μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 27€ απο 30€ που είναι σήμερα).

Πάμε και στον τομέα που είνα λατρευτός στην Ελλάδα, τον καφέ.

Οι νέες τιμές θα πρέπει να είναι μειωμένες κατά 9%. Για παράδειγμα ένας καφές στην Πλάκα, ο οποίος κοστίζει 4€ θα πρέπει να τιμαται πλέον (περίπου) 3.60 ευρώ.

Το ίδιο θα ισχύει στις τιμές των αναψυκτικών, του τσαγιού, της σοκολάτας.

Μείωση θα υπάρχει και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Και εκεί της τάξεως του 9%. Αναπροσαρμογές τιμών έχουν περιθώριο να κάνουν και οι αεροπορικές εταιρείες.

Μείωση θα υπάρχει και στις τιμές των εισιτηρίων στα σινεμά. Και από 7€ δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τα 6€!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καραμανλής: Εμφανίστηκε στη Βουλή αγνώριστος! (pic)

Αυτές είναι οι κατηγορίες που θα πρέπει να δούμε μείωση τιμών από την 1η Ιουνίου:

1. Σερβιριζόμενος καφές

2. Αναψυκτικά

3. Πορτοκαλάδες και γκαζόζες

4. Ροφήματα σοκαλάτας, τσάγια και χαμομήλια

5. Εισιτήρια αστικών γραμμών (μετρό, λεωφορεία κλπ)

6. Εισιτήρια υπεραστικών γραμμών

7. Αεροπορικά εισιτήρια

8. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

9. Εισιτήρια στα σινεμά (σ.σ όπου τα 7 ευρώ μπορούν να γίνουν 6,5 και τα 6,5 έξι ευρώ)

10. Πακέτα All Incusive στα ξενοδοχεία (σ.σ εδώ είναι λίγο πιο σύνθετη η κατάσταση καθώς σήμερα τα πακέτα all inclusive φορολογούνται με συντελεστή 13% για το 80% της αξίας και με συντελεστή 24% για το 20% της αξίας. Αυτή η αναλογία θα αλλάξει σε 90-10 και αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μικρές μειώσεις τιμών της τάξεως του 1-2%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μείωση ΦΠΑ: Τι θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για καφέ, σινεμά και εισιτήρια σε ΜΜΜ (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.