ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Βατοπεδίου: Με δάκρυα και κωδωνοκρουσίες υποδέχτηκαν τον Γέροντα Εφραίμ

Ο Γέροντας Εφραίμ έχαιρε θερμής υποδοχής στη Μονή Βατοπεδίου
Μονή Βατοπεδίου: Με δάκρυα και κωδωνοκρουσίες υποδέχτηκαν τον Γέροντα Εφραίμ

Μονή Βατοπεδίου: Ο Γέροντας Εφραίμ επέστρεψε το Σάββατο (12/9) στο Άγιο Όρος έπειτα από 5,5 μήνες αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Την Παρασκευή, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, τον αποχαιρέτησαν με μία συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο.

Ο Γέροντας Εφραίμ είχε δηλώσει: «Όταν ήρθα εδώ, δεν μπορούσα ούτε καν να σταθώ όρθιος και τώρα φεύγω περπατώντας. Πέρασα πολύ δύσκολα, αντιμετώπισα τον θάνατο κατάματα, αλλά μου φαίνεται ότι πήρα αναβολή για τον θάνατο.

Δέκα άτομα ήρθαν στο δωμάτιο μου και μου είπαν ‘να μη φύγεις’. Όταν τους απάντησα ότι πρέπει να φύγω γιατί πρέπει να πάω στη Μονή της Μετανοίας μου, μου είπαν πως ‘όταν είσαι εδώ αισθανόμαστε ασφάλεια’. Όμως ο καθένας πρέπει να πάει στην αποστολή του. Μετά από τρεισήμισι μήνες θα επιστρέψω στην αδελφότητα που έμεινε ορφανή.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον κόπο σας, για την προσφορά σας, όλους σ’ αυτό εδώ το ίδρυμα που έζησα σχεδόν δύο μήνες και είδα ότι προσφέρει πολλά. Θα φύγω από εδώ, αλλά δεν θα ξεχάσω. Οι προσευχές μου την ώρα που κοιμάται ο λαός και ακούει ο Θεός, θα περνάνε κι από εδώ»

Το Σάββατο, παρουσία 120 μοναχών της αδελφότητας που τον περίμεναν στον προαύλιο χώρο και τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα, ο Γέροντας Εφραίμ επέστρεψε στη Μονή Βατοπεδίου.

Στο καλοσώρισμά του, ο αναπληρωτής του Γέροντα π. Γερμανός, είπε: «Κάποιοι μου έλεγαν να ετοιμάσουμε την κηδεία σας, ακόμα και την διάδοχη κατάσταση σας. Έτσι αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την Αγία Ζώνη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και λίγο αργότερα αρχίσατε να επανέρχεστε»

Ο Γέροντας Εφραίμ, με δάκρυα στα μάτια, απάντησε: «Ανθρωπίνως έτσι είναι αλλά η Χάρη του Θεού και της Θεοτόκου με ανέστησαν και σήμερα είμαι εδώ για την πανήγυρη της Αγίας Ζώνης, με τον πρόεδρο του κέντρου Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα που με φιλοξένησε δωρεάν και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για αυτό. Όσα έζησα ήταν ένα Θαύμα».

Η πιο έντονη συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή της υποδοχής του γ. Εφραίμ ήταν όταν ο ίδιος προσκύνησε την Αγία Ζώνη στη Πύλη της Μονής, αφήνοντας για αρκετή ώρα το κεφάλι του ακουμπημένο πάνω στο θεομητορικό κειμήλιο.

Με δάκρυα στα μάτια και ρίγη συγκίνησης, υποκλίθηκε στο μεγαλείο της Θεομήτορος και την ευχαρίστησε θερμά που τον έφερε πίσω στο μοναστήρι του.

Πηγή φωτογραφίας και video: vimaorthodoxias.gr

 

Διαβάστε ακόμη:

Γέροντας Εφραίμ: Ας ενωθούν οι ευχές μας με όλες αυτές του ορθόδοξου κόσμου

Βίντεο από γεωργιανή ενορία για την ανάρρωση του Γέροντα Εφραίμ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μονή Βατοπεδίου: Με δάκρυα και κωδωνοκρουσίες υποδέχτηκαν τον Γέροντα Εφραίμ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.