ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμική πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και της άφιξης του πρωθυπουργού για αυτήν.
Δυναμική πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα οι υγειονομικοί της ΠΟΕΔΗΝ με τελικό προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια της ΔΕΘ στα οποία θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνουν αύριο 10 Σεπτεμβρίου και οι κινητοποιήσεις είναι πολλές.

Οι κύριοι λόγοι της κινητοποίησης από τους υγειονομικούς είναι η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας (ΕΣΥ) αλλά και για άλλα θέματα όπως οι μονιμοποιήσεις και η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Έχει περάσει πλέον ένας χρόνος από την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να βγάλει σε αναστολή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς με ότι συνέπειες και αν έχει αυτό τόσο στους ίδιους, οι οποίοι οδηγούνται στην εξαθλίωση, όσο και στο ίδιο το σύστημα υγείας.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας του Παίδων «Αγία Σοφία» στο οποίο σταμάτησαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω ελλείψεων σε αναισθησιολόγους!

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της για τη σημερινή διαμαρτυρία:

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη να εγκαινιάσει την Έκθεση για τέταρτη φορά με τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια να συνεχίζει να νοσεί βαριά εν μέσω πανδημίας από τις χρόνιες ασθένειες της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Χρόνιες παθογένειες που δεν αντιμετωπίζονται και επιβαρύνουν κάθε ημέρα και πιο πολύ τη λειτουργία των νοσοκομείων, των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, του ΕΚΑΒ, των προνοιακών μονάδων.»

 

Πορεία ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Βασανιστήρια Κύπριων αγωνιστών με τις ευλογίες της Βασίλισσας Ελισάβετ – Οι ιστορίες που θέλουν να ξεχαστούν

Σε ντελίριο ο Γιώργος Παυλάκης: «Έχουμε διπλοπανδημία – Υποχρεωτικές μάσκες στα παιδιά και θα πειθαρχήσουν»!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δυναμική πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.