ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Που Ψηφίζω: Μάθε τα πάντα μόνο με ένα κλικ!

Λίγες ώρες έμειναν κι επειδή κι εμείς (όπως κι εσείς, μεταξύ μας είμαστε) είστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμές, είναι εύκολο και απλό να μάθουμε που ψηφίζουμε. Πραγματικά πολύ απλό, με ένα μόνο κλικ είναι αρκετό.
Που Ψηφίζω: Μάθε τα πάντα μόνο με ένα κλικ!

Που Ψηφίζω : Λίγες ώρες έμειναν κι επειδή κι εμείς (όπως κι εσείς, μεταξύ μας είμαστε) είστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμές, είναι εύκολο και απλό να μάθουμε που ψηφίζουμε. Πραγματικά πολύ απλό, με ένα μόνο κλικ είναι αρκετό. Περισσότερο χρόνο θες να σκεφτείς τι θα ψηφίσεις, παρά το που…

Το ΥΠΕΣ μέσω του psifizo2019.gr δίνει απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα των πολιτών όπως και το «Που Ψηφίζω 2019». Δείτε αναλυτικά.

Που Ψηφίζω

Οι ψηφοφόροι μπορούν να δουν το εκλογικό τμήμα – σχολείο που θα ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις Ευρωεκλογές 2019.Ο διαδικτυακός κόμβος που μπορούν να μάθουν και πού ψηφίζουν είναι το psifizo2019.gr

Με ένα κλικ

Η πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις» είναι στον… αέρα. Κάντε ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ και με έναν απλό και εύκολο τρόπο βρίσκεις τα πάντα. Κοινώς όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να μάθουμε το μέρος και το εκλογικό κέντρο που μας αφορά.

Εκλογές 2019 – έγγραφα: Με τι χαρτιά ψηφίζω; Αν έχω χάσει την ταυτότητα;

Πού μπορώ να ψηφίσω;

Οι εκλογείς στην Ελλάδα ψηφίζουν σε συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους. Για να μάθετε πού ψηφίζετε μπορείτε να επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο είτε είστε Έλληνας, είτε Ευρωπαίος πολίτης.

Τι να κάνω αν δεν βρίσκω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους;

Αν δεν βρείτε το όνομά σας, απευθυνθείτε στο δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Είμαι Έλληνας πολίτης και στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα βρίσκομαι εξωτερικό. Μπορώ να ψηφίσω από εκεί;

Όσοι από τους Έλληνες πολίτες διαμένουν στο εξωτερικό ή θα βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να ψηφίσουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στην Ελλάδα.

Για τις Ευρωεκλογές ωστόσο μπορούν να ψηφίσουν στην περιφέρεια της οικείας ελληνικής προξενικής αρχής σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι τις 5 Απριλίου 2019. Ειδικά για τους έλληνες που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο η αντίστοιχη ημερομηνία είναι η 10η Απριλίου 2019.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Που Ψηφίζω: Μάθε τα πάντα μόνο με ένα κλικ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.