ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θήβα – Ο Λέκκας προειδοποιεί ακόμα και για σεισμό 5,5 Ρίχτερ

Δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο, αλλά ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως μπορεί στη Θήβα να γίνει μεγάλος σεισμός
Θήβα – Ο Λέκκας προειδοποιεί ακόμα και για σεισμό 5,5 Ρίχτερ

Το Ηράκλειο ταλαιπωρείται με σεισμούς τις τελευταίες μέρες και ο Ευθύμιος Λέκκας προειδοποίησε και για όσα ενδέχεται να συμβούν στη Θήβα.

Οι ειδικοί περιμένουν ότι προσεχώς θα υπάρξει σεισμός και στη Θήβα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, δεν αποκλείεται τελικά να γίνει στην περιοχή μεγάλος σεισμός ακόμη και της τάξης των 5,5 Ρίχτερ.

«Δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα. Το συγκεκριμένο ρήγμα πάντως δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ» ξεκαθάρισε ο κύριος Λέκκας μιλώντας στο Mega.

Από εκεί και πέρα, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας υποστήριξε ότι το ρήγμα της Θήβας σε σχέση με αυτά σε Αταλάντη και Αλκυονίδες έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και μέγεθος. Προσέθεσε ότι Αττική και Λαμία δεν θα κινδύνευαν από έναν σεισμό στη Θήβα.

Μετά τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο με τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ, υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία. Ωστόσο, οι επιστήμονες παρακολουθούν τις εξελίξεις. Από κάποιους εκφράζεται ο φόβος πως μπορεί να γίνει μεγάλος σεισμός σε όλη την Ελλάδα.

Από τον Ιούλιο έως και σήμερα περισσότερες από 1700 δονήσεις έχουν καταγραφεί. Επ’ αυτού ο διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, δήλωσε πως «είναι ένα καινούργιο ρήγμα το οποίο ανακαλύφθηκε εξαιτίας της δραστηριότητας, δεν το ξέραμε, δεν βγαίνει στην επιφάνεια, βρίσκεται κάτω από την πόλη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θήβα – Ο Λέκκας προειδοποιεί ακόμα και για σεισμό 5,5 Ρίχτερ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.