ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Πόνος και ερωτηματικά στα δύο χωριά των γυναικών

Το πανελλήνιο παρακολουθεί σοκαρισμένο τις εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα, αλλά και της σύλληψης της 35χρονης. ως βασική κατηγορούμενη. Το σοκ είναι ακόμα μεγαλύτερο στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας από όπου κατάγονται οι δύο νεαρές γυναίκες, το θύμα και -σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών- η θύτης στην φρικιαστική επίθεση με...
Επίθεση με βιτριόλι: Πόνος και ερωτηματικά στα δύο χωριά των γυναικών

Το πανελλήνιο παρακολουθεί σοκαρισμένο τις εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα, αλλά και της σύλληψης της 35χρονης. ως βασική κατηγορούμενη.

Το σοκ είναι ακόμα μεγαλύτερο στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας από όπου κατάγονται οι δύο νεαρές γυναίκες, το θύμα και -σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών- η θύτης στην φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι.

Τα δύο χωριά τα χωρίζει ένας δρόμος 20 χιλιομέτρων ο οποίος μάλιστα φτιάχτηκε το 2014. Η οικογένεια του θύματος εγκαταστάθηκε στο Λουτρό στα τέλη της δεκαετίας του ΄90. Το Λουτρό βρίσκεται στα πεδινά, πλάι στην Ιονία Οδό, στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού. Είναι από τα μεγαλύτερα χωριά του δήμου Αμφιλοχίας.

Η παραλία «Αράπη» είναι φημισμένη για το ηλιοβασίλεμα της. Εκεί μαζεύονται όλοι οι νέοι κάθε καλοκαίρι. Ο φιδίσιος δρόμος που φεύγει από το Λουτρό οδηγεί στα ορεινά των περίφημων χωριών του Βάλτου. Ανηφορίζει μέσα στις βελανιδιές και στα 640 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται το ορεινό χωριό Σταθάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση με βιτριόλι: «Την πλήρωσαν για να το κάνει» καταγγέλλει συγγενής της 35χρονης (vid)

Στο παρελθόν το χωριό ονομάζονταν Δούνιστα αλλά το 1928 πήρε το όνομα του επαναστάτη Γιάννη Σταθά. Οι κάτοικοι του χωριού μόλις που ξεπερνούν τους 100 αν και στην απογραφή του 2001 ήταν 467 ψυχές. Ηταν η εποχή που ζούσε μόνιμα στο χωριό και η Ε.Κ. Μάλιστα πήγε Λύκειο στην Αμφιλοχία, στο ίδιο σχολείο που φοιτούσε και το θύμα Ιωάννα Π. Αμφότερες αρίστευσαν και πέρασαν στα πανεπιστήμια (νομική η δράστις, οικονομικά το θύμα).

Απέναντι από το χωριό Σταθά ορθώνονται τα βουνά Μητσέλι και Κανάλα όπου υπάρχει πίστα για αλεξίπτωτο πλαγιάς ενώ στον Σταθά έχει χωροθετηθεί περιοχή προσγείωσης για τους αθλητές. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πως τα «δικά τους» παιδιά, δύο κοπέλες «σαν τα κρύα τα νερά» καταστράφηκαν, ενώ οι οικογένειες και τα χωριά τους βιώνουν πόνο και θλίψη αλλά και ένα μεγάλο «γιατί» για τη συμφορά που τους βρήκε…

«Δεν επουλώνονται αυτά τα πράγματα»

Οπως λέει κάτοικος του Σταθά κανείς δε μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει γίνει και όλα μοιάζουν με έναν εφιάλτη. «Καταστραφήκαμε. Ο,τι και να λέμε καταστραφήκαμε. Δεν επουλώνονται αυτά τα πράγματα. Κανείς μας δεν περίμενε πως θα συμβούν τέτοια πράγματα στα χωριά μας.

Τι να σας πω; Ακούω που λένε για ζήλιες και τέτοια πράγματα. Εγώ ένα έχω να πω: Δεν αντέχουμε τόσο πόνο. Ολες αυτές τις μέρες το μυαλό μας ήταν στην Ιωάννα, κάτω από το Λουτρό. Δεν πήγαινε το μυαλό μας στο νέο κακό. Ολα είναι παιδιά μας».

Επίθεση με βιτριόλι: «Οι γονείς δεν θα αντέξουν…»

Στην ερώτηση εάν γνώριζε πως οι δύο κοπέλες είχαν φιλικές σχέσεις είπε: «Εγώ όλα τα παιδιά των χωριών μας τα έβλεπα αγαπημένα. Δεν είχαμε ποτέ αντιδικίες και ειδικά μεταξύ των γυναικών. Τα παλαιότερα χρόνια ανταμώναμε πιο συχνά. Τώρα ήρθε τούτη η συμφορά… Πως της μπήκαν τέτοια πράγματα στο μυαλό της δεν ξέρω…

Οι γονείς της (σ.σ. Ε.Κ ) δεν θα αντέξουν…», είπε ο απλοϊκός κτηνοτρόφος, που κατάγεται από το χωριό Σταθά της 35χρονης δράστιδας και μάλιστα αυτή την εποχή βρίσκεται κοντά στα ζώα του. «Τα βλέπουμε και τα ακούμε τα μαύρα νέα. Μακάρι να ήταν ψέμματα όλα… Ολοι στο χωριό ήμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Ποτέ δεν είχαμε ζήσει τέτοιες καταστάσεις.

Να, τώρα που τελειώνουν τα σχολεία, περιμέναμε πως και πως να έρθει και καμιά οικογένεια από την Αθήνα και το Αγρίνιο, να γεμίσει η πλατεία μας με τα παιδιά. Δεν ξέρει κανείς πως φτάσαμε ως εδώ».

«Μεγάλωσαν με 30 πρόβατα και το μποστάνι»

Ο 55χρονος γνωρίζει την 35χρονη Ε.Κ. και την οικογένεια της. Οπως είπε είναι μια φτωχική οικογένεια που ζει από το μποστάνι της και καμιά 30ριά πρόβατα που έχει: «Φυσικά και την γνωρίζω. Γνωριζόμαστε όλοι στο χωριό. Μοιραζόμαστε τις χαρές και τις λύπες. Το κορίτσι είχε φύγει από χρόνια αλλά σε πανηγύρια και γιορτές έρχονταν. Οι γονείς μεγάλωσαν τέσσερα παιδιά με πόνο και στερήσεις.

Δύο κορίτσια και δύο αγόρια. Ολα είναι πανέμορφα, μορφωμένα και ευγενικά. Θαρρώ η Ε.Κ. ήταν η μεγαλύτερη. Ολα τα παιδιά έφυγαν για την Αθήνα για σπουδές και δουλειές. Ποιος νέος μένει στον τόπο μας; Το ένα το παιδάκι μετά τις σπουδές του δεν έβρισκε δουλειά και τον τελευταίο καιρό είναι στο χωριό. Ψάχνει να δει τι θα κάνει κι αυτό, να κάνει μία νέα αρχή. Το σπίτι της οικογένειας είναι ένα παλιό πέτρινο φτωχικό σπίτι. Απλοί άνθρωποι σας λέω…».

«Θα σημαδέψει για χρόνια τα χωριά μας»

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος μετά από λίγα δευτερόλεπτα σιωπής λυγίζει, η φωνή του σπάει και με κόπο μας λέει: «Ποιος διάολος έβαλε τέτοιες σκέψεις; Μακάρι ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια αλλά και σε όλους μας. Εδώ δεν είναι Αθήνα. Εδώ είμαστε μία οικογένεια. Να δώσει ο Θεός δύναμη και στην κοπέλα από το Λουτρό να γιάνουν οι πληγές της. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω. Μακάρι να μην είχε γίνει αυτή η συμφορά γιατί φοβάμαι πως θα σημαδέψει για χρόνια τα χωριά μας».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίθεση με βιτριόλι: Πόνος και ερωτηματικά στα δύο χωριά των γυναικών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.