ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Fuel Pass» χωρίς αίτηση – Ποιοι το δικαιούνται – Πότε θα δοθεί και με ποιόν τρόπο

Αυτό είναι το νέο... Fuel Pass που βρίσκεται στα σκαριά, με την τιμή του πετρελαίου κίνησης να έχει πάρει την ανηφόρα.
«Fuel Pass» χωρίς αίτηση – Ποιοι το δικαιούνται – Πότε θα δοθεί και με ποιόν τρόπο

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα σωστά, δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, για κάθε δεινό φταίει ο Πούτιν. Πάμε τώρα και στο… παρασύνθημα, με την ραγδαία ακρίβεια του diesel κίνησης να φέρνει άλλο ένα επίδομα στα… χνάρια του fuel pass.

Ο πληθωρισμός «εκτοξεύθηκε» στο 12,1% τον Σεπτέμβριο, με την τιμή του πετρελαίου κίνησης τις τελευταίες εβδομάδες να δρομολογεί εξελίξεις.

Έτσι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το παράθυρο για νέες παρεμβάσεις και ειδικότερα ένα άτυπο επίδομα βενζίνης, το οποίο θα πάει απευθείας στην αντλία και οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί πως προ ημερών πρωτοκλασάτα μέλη της κυβέρνησης είχαν αποκλείσει το Fuel Pass 3 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που προέχει είναι η φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω στήριξη για το πετρέλαιο κίνησης το οποίο μετά τον τερματισμό της επιδότησης στην αντλία, πλέον η τιμή του ανά λίτρο βρίσκεται πιο ψηλά από την αμόλυβδη βενζίνη.

Την ίδια στιγμή, σε παρόμοιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «μέτρα στήριξης στο μέτρο που τα δημοσιονομικά περιθώρια θα μας το επιτρέψουν θα λαμβάνονται».

Ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει λόγο για την καλύτερη Ελλάδα όλων των εποχών, προχωρώντας σε… σύγκριση των επιδομάτων φτώχειας, ενώ παράλληλα έχει απαυδήσει με τον… αχάριστο ελληνικό λαό, που διαμαρτύρεται για την ακρίβεια.

«Fuel Pass»: Στο τραπέζι η επιστροφή της οριζόντιας επιδότησης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Fuel Pass» χωρίς αίτηση – Ποιοι το δικαιούνται – Πότε θα δοθεί και με ποιόν τρόπο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.