ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: «Τι θα γίνει αν αρρωστήσει κάποιος μαθητής στις Πανελλαδικές – Ανοιχτό το άνοιγμα των σχολίων νωρίτερα»

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε τι προβλέπεται να συμβεί αν ένας μαθητής νοσήσει κατά την διάρκεια των εξετάσεων.
Κεραμέως: «Τι θα γίνει αν αρρωστήσει κάποιος μαθητής στις Πανελλαδικές – Ανοιχτό το άνοιγμα των σχολίων νωρίτερα»

Κεραμέως: Η Νίκη Κεραμέως τόνισε τι προβλέπεται να συμβεί αν ένας μαθητής νοσήσει κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

Κεραμέως: Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την παράταση της σχολικής χρονιάς, πριν από λίγες μέρες.

Η επιστροφή φυσικά στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα γίνει με βασικό κανόνα να έχουν κάνει νωρίτερα self test οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό αλλά και παράλληλα να τηρούν και αυστηρά τα μέτρα για την μην μετάδοση του Κορονοϊού.

Όσον αφορά την πιθανότητα κάποιο παιδί να νοσήσει κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων σε δηλώσεις της στο Mega η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε: «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία».

Eνώ για τα κρούσματα στα σχολεία σχολίασε πως δεν τους ανησυχούν τόσο πολύ αλλά τα self test θα βελτιώσουν πολύ την όλη κατάσταση:

Η αξία του self-test είναι να εντοπίζει πιο νωρίς τυχόν ασυμπτωματικούς ασθενείς. Την πρώτη εβδομάδα που λειτούργησαν τα λύκεια, στην πλατφόρμα του self-test υπήρχε μόνο η σχολική κοινότητα λυκείων. Τη 2η εβδομάδα μπήκαν και άλλο 1,3 εκατομμύρια πολίτες, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άρα μπήκε ένας πολύ μεγάλος πληθυσμός και πράγματι τα κρούσματα ήταν περισσότερα αφού η βάση ήταν πολύ μεγαλύτερη. Δεν είχαμε περισσότερα κρούσματα σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα στα σχολεία, το αντίθετο».

Τέλος για το ενδεχόμενο να αρχίσει νωρίτερα η σχολική χρονιά είπε πως δεν υπάρχει ακόμη σιγουριά για το συγκεκριμένο θέμα: «Όλα εξετάζονται, ωστόσο τώρα προτεραιότητά μας είναι πώς θα συνεχιστεί και πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά.

Άγνωστο παραμένει αν τα σχολεία θα ξεκινήσουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, είναι ακόμη νωρίς για αυτές τις αποφάσεις».

Παυλάκης: «Το άνοιγμα μπορεί να φέρει χιλιάδες νεκρούς – Οι εμβολιασμένοι ίσως είναι μεταδότες»

Τσιόδρας: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εμβολιασμένοι να μην φορούν μάσκες»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως: «Τι θα γίνει αν αρρωστήσει κάποιος μαθητής στις Πανελλαδικές – Ανοιχτό το άνοιγμα των σχολίων νωρίτερα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.